tiistai 5. kesäkuuta 2012

Lohi-rucolapatonki

Patongit toimivat niin lounaalla kuin täyttävänä välipalana. Tässä versiossa on reilusti terveellistä lohta, tuoreita kasviksia ja piristävää chilimajoneesia. Suosittelen käyttämään patongissa loimulohta, mutta myös muulla tavalla laitettu lohi käy hyvin. Majoneesin saa valmistetua helposti ja nopeasti itse, mutta aikaa saa säästettyä hankkimalla kaupasta tuoretta patonkia tai tässä tapauksessa ciabattaa.


Ainekset:
  • 250 g (loimu)lohta
  • 6 rkl majoneesia*
  • 3 tl sriracha chilikastiketta
  • 1 sitruunan mehu
  • 1/2 punttia tilliä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • 2 tomaattia
  • 2 kourallista rucolaa
  • 1 iso ciabatta/maalaispatonki
Valmistusohje:
  1. Sekoita majoneesi ja chilikastike.
  2. Paloittele lohi ja lisää sekaan sitruunan mehu, silputtu tilli ja murskatut valkosipulinkynnet. Sekoita ja mausta suolalla.
  3. Leikkaa patonki kahteen osaan ja halkaise. Jaa lohimassa palojen päälle, lisää päälle rucola ja viipaloitu tomaatti sekä majoneesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...