maanantai 25. kesäkuuta 2012

Grilliburgerit

Kesän ensimmäiset grilliburgerit valmistuivat simppelillä reseptillä. Hampurilaispihvejä voi toki maustaa monella tapaa, mutta mielestäni yleensä niihin ei tarvita erikoisempia vippaskonsteja vaan yksinkertainen on yleensä kaunista. Kokkaajan täytyy lähinnä muistaa huolehtia että grillihiillos on juuri sopiva, jotta pihvit eivät pala mutta saavat imettyä itseensä kevyet savun aromit.



Ainekset (2 annosta):
  • 2 sämpylää
  • 400 g rasvaista naudan/possun jauhelihaa
  • 2 viipaletta juustoa (esim. cheddar)
  • 1 punasipuli
  • 1-2 tomaattia
  • vihreää salaattia
  • majoneesia
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • BBQ cajun -maustetta
Valmistusohje:
  1. Valmista ensin kaksi pihviä eli sekoita jauheliha, suola, pippuri ja cajun-mauste hyvin keskenään. Muotoile massasta pihvit ja valele pinta kevyesti oliiviöljyllä.
  2. Huuhtele ja viipaloi sipuli ja tomaatit.
  3. Grillaa pihvit ronskisti kauttaaltaan ja paista lopuksi vielä sämpylät molemmin puolin. Kokoa burgerit ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...