perjantai 22. kesäkuuta 2012

Kaksi erilaista grillivarrasta possusta ja punamullosta

Tällä hetkellä koko Suomi taitaa grillata, joten täytyy tehdä myös itse parhaansa tällä saralla. Nyt vuorossa on kaksi erilaista grillivarrasta, joista toisen pääraaka-aine oli possu ja toisen punamullo. Näistä jälkimmäistä olen tehnyt tasan kerran aiemmin eli vuosi sitten myös Ranskassa, tosin silloin aivan perinteisesti pannulla paistaen. Punamullot ovat ahvenkaloihin kuuluva heimo ja erittäin maistuvia. Ne elävät Tyynessämeressä, Intian valtameressä ja Atlantissa, joista nämä yksilöt oli pyydystetty. Mullojen maku on niin hyvä, että tein hyvin yksinkertaisen marinadin jotta kalanmaku pääsee varmasti esiin. Possuvartaisiin taas hain enemmän BBQ-meininkiä New Orleansin tyyliin. Marinadi onnistui kyllä aika nappiin eli tätä täytyy tehdä toistekin. Hyvää grillikesän jatkoa!

Ruokajuomana oli tällä kertaa hieman harvemmin grilliruoan kanssa nautiskeltua samppanjaa eli Alfred Rothschildin halvemman keskitason evästä. Nuorekkaan kellertävä ja nättejä kuplia synnyttänyt samppanja oli aromeiltaan varsin kukkainen ja raikas, ja toimi oikein hyvin varsinkin kalavartaiden kanssa. Hieman epäortodoksinen yhdistelmä toi ainakin vaihtelua ainaiseen punkku-grilliruokalinjaan.



Ainekset:
Possuvarras:
  • 400 g porsaan sisäfileetä
  • salottisipuleita
  • tuoretta ananasta
  • herkkusieniä
Marinadi:
  • oliiviöljyä
  • soijakastiketta
  • sitruunan mehua
  • juoksevaa hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • BBQ cajun -maustetta
Kalavarras:
  • 300 g punamullofileitä
  • punaista paprikaa
  • punasipulia
  • kesäkurpitsaa
Marinadi:
  • oliiviöljyä
  • sitruunan mehua
  • suolaa
  • provencenyrttejä


Valmistusohje:
  1. Valmista ensin molempien vartaiden marinadit eli sekoita erillisissä astioissa marinadin kaikki ainekset.
  2. Pilko sitten kaikki ainesosat pienemmiksi suupaloiksi.
  3. Laita sitten ruokapalat marinadiin ja sekoita huolellisesti. Jätä marinoitumaan noin tunniksi huoneenlämpöön ennen grillausta.
  4. Kokoa vartaat, grillaa ja nauti.


...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...