keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Grillattua herkkusientä ja nautaa

Narbonnessa on tällä hetkellä lämpöä yli 30 astetta ja vielä lämpimämpää on luvassa. Siispä ruoanlaittoa sisällä ei kannata edes harkita, joten Jupen keittiössä grillataan nyt ja lähitulevaisuudessa koko kesän tarpeet täyteen. Aikaa oli tällä kertaa melko rajallisesti, sillä aloin valmistelemaan grilliä illan rientoja varten jolloin naapurissa asustelevan kanadalaispariskunnan karvaisempi osapuoli tarjosi omaa ja huippuhiilloksilla jo ollutta grilliään käyttööni. Tälläisestä tarjouksesta ei toki kieltäydytä, joten esivalmistelin illan sapuskat noin viidessä minuutissa ja pistin ruoat tirisemään ritilälle.

Grillaukset olivat täten varsin yksinkertaista sorttia. Salaatin virkaa noudatti yksinkertainen mutta toimiva tomaatti-fetasalaatti ja grilliin asti päätyivät paikallisella tuorejuustolla täytetyt herkkusienet ja naudan ulkofilee. Lisäksi näiden kaverina oli paikallisia tuotteita eli tuoretta patonkia, tapenadeja ja punaviiniä. Nopeaa ja rentoa, näinhän se kuuluu lomalla ollakin... Ainakin välillä.






Ainekset:
  • naudan ulkofilee(pihvejä)
  • suolaa
  • mustapippuria
Lisäksi:
  • isoja herkkusieniä
  • tuorejuustoa
  • kuivattuja yrttejä
Salaatti:
  • lehtisalaattia
  • tomaattia
  • fetaa
  • oliiviöljyä
  • vinaigretteä
Valmistusohje:
  1. Huuhtele herkkusienet ja ota kanta pois. Täytä juustolla ja mausta kuivatuilla yrteillä.
  2. Mausta pihvit kevyesti suolalla ja pippurilla.
  3. Grillaa herkkusienet ja lihat kypsiksi mutta varo ylikypsentämästä lihaa.
  4. Huuhtele salaatinlehdet ja pilko tomaatti pienemmiksi. Yhdistä ainekset ja murustele fetajuusto päälle. Mausta pippurilla. Pirskota päälle oliviiöljyä ja halutessasi vinaigretteä. Nauti ruoasta ja kesäsäästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...