Tämä resepti on koottu netistä löytyneistä eri resepteistä, sillä tämänkin kohdalla "autenttisia" reseptejä taitaa olla yhtä monta kuin kokkeja. Ruoassa kuuluisi olla konsensuksen mukaan (kuivatettuja) herkkutatteja, mutta itselläni oli tyytyminen tavallisiin herkkusieniin. Joissakin ohjeissa pataan lisätään myös kinkkua.
Ainekset:
- 700 g sian/naudan/vasikan jauhelihaa
- 400 g valkoisia papuja
- 200 g vihreitä oliiveita
- 200 g tatteja
- 500 g tomaatteja (tuoreita/murskaa tms.)
- 3 cm pala kuivahtanutta patonkia + 1 dl maitoa
- 2 sipulia hienonnettuna
- 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 kananmuna
- 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
- 1 tl kanelia
- 1 tl chilijauhetta
- suolaa
- mustapippuria
- oliiviöljyä
- jauhoja
- Laita patonki kostumaan maitoon noin vartiksi. Purista sitten ylimääräinen neste pois leivästä.
- Valmista sitten lihapullat. Sekoita jauheliha, patonki, 1 sipuli, 1 valkosipulinkynsi, kananmuna, lehtipersilja, kaneli ja chilijauhe keskenään tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile massasta keskikokoisia lihapullia ja pyörittele ne jauhoissa. Paista runsaassa oliiviöljyssä kauttaaltaan ruskeaksi.
- Kuullota esim. paistokasarissa oliiviöljyssä jäljelle jäänyt sipuli ja valkosipuli. Lisää pannulle aavistus jauhoja ja paista noin minuutin ajan. Lisää sitten sekaan tomaatit, chilijauhetta ja kanelia maun mukaan. Paista muutaman minuutin ajan ja lisää sitten sekaan lihapullat. Lisää vettä sekaan sen verran, että lihapullat jäävät nesteen alle. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia.
- Lisää sitten pataan oliivit ja sienet. Anna hautua hiljalleen vähintään puolisen tuntia. Lisää pataan vielä lopuksi pavut ja kiehauta kunnes pavut ovat lämminneet. Tarjoa patongin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti