Ainekset (4 annosta):
- oliiviöljyä paistamiseen
- muutama timjaminoksa
- 1/2 valkosipulia kuorineen vaakasuoraan halkaistuna
- 1 iso kana 8 osaan leikattuna
- merisuolaa ja mustapippuria
- 1/2 pulloa Marsala-viiniä (3,75 dl)
- kourallinen sileälehtistä persiljaa, lehdet karkeaksi silputtuina
- 4 punasikurinpäätä puhdistettuina
- oliiiviöljyä paistamiseen
- merisuolaa ja mustapippuria
- Kuumenna vähän oliiviöljyä isossa paistinpannussa. Lisää timjami ja valkosipuli ja kuullota varovasti minuutin ajan. Mausta kananpalat suolalla ja pippurilla ja laita ne pannuun nahkapuoli alaspäin. Paista 4-5 minuuttia, kunnes kananpalat ovat kullanruskeita. Käännä ne ympäri ja paista toiselta puolelta 3-4 minuuttia.
- Kun kaadat Marsala-viinin pannuun, siirry vähän kauemmas, koska se voi leimahtaa liekkeihin. Laske lämpöä ja hauduta kanaa 10-15 minuuttia, kunnes se on läpikypsä. Työnnä varras kanan reiden lihaisimpaan osaan kevyesti - valuvan lihanesteen pitää näyttää kirkkaalta.
- Erottele sikurinlehdet. Kuumenna paistinpannussa hieman oliiviöljyä. Lisää sikurinlehdet, lisää hieman suolaa ja pippuria ja kypsennä korkealla lämmöllä 1-2 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes lehdet alkavat pehmentyä. Niissä pitäisi olla hieman rapeutta jäljellä.
- Kasaa kananpalat isolle tarjoilulautaselle ja järjestä sikurinlehdet niiden ympärille. Lusikoi päälle Marsala-kastiketta ja tarjoile heti silputun persiljan kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti