lauantai 25. helmikuuta 2012

Marsala-kana punasikurin kera

Gordon Ramseyn italialaismenu alkoi sahrami-kukkakaalikeitolla ja sen pääruokana on Marsala-viinissä haudutettua kanaa paistetun punasikurin kera. Reseptit ovat siis peräisin Ramseyn Sunnuntairuokaa ja muita herkullisia reseptejä -kirjasta. Käytin itse broilerin rintafileen paloja ja tavallista persiljaa. Marsala-viinissä haudutettu broileri oli todella mehevää ja maukasta. Alkosta on tällä hetkellä käsittääkseni saatavana vain yhtä viiniä, mutta onneksi se on toiminut ainakin itsellä hyvin ruoanlaitossa. Annos on mukavan kepeä ja jättää tilaa vielä ei-niin-kevyelle jälkiruoalle.


Ainekset (4 annosta):
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • muutama timjaminoksa
  • 1/2 valkosipulia kuorineen vaakasuoraan halkaistuna
  • 1 iso kana 8 osaan leikattuna
  • merisuolaa ja mustapippuria
  • 1/2 pulloa Marsala-viiniä (3,75 dl)
  • kourallinen sileälehtistä persiljaa, lehdet karkeaksi silputtuina
Paistettu punasikuri:
  • 4 punasikurinpäätä puhdistettuina
  • oliiiviöljyä paistamiseen
  • merisuolaa ja mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Kuumenna vähän oliiviöljyä isossa paistinpannussa. Lisää timjami ja valkosipuli ja kuullota varovasti minuutin ajan. Mausta kananpalat suolalla ja pippurilla ja laita ne pannuun nahkapuoli alaspäin. Paista 4-5 minuuttia, kunnes kananpalat ovat kullanruskeita. Käännä ne ympäri ja paista toiselta puolelta 3-4 minuuttia.
  2. Kun kaadat Marsala-viinin pannuun, siirry vähän kauemmas, koska se voi leimahtaa liekkeihin. Laske lämpöä ja hauduta kanaa 10-15 minuuttia, kunnes se on läpikypsä. Työnnä varras kanan reiden lihaisimpaan osaan kevyesti - valuvan lihanesteen pitää näyttää kirkkaalta.
  3. Erottele sikurinlehdet. Kuumenna paistinpannussa hieman oliiviöljyä. Lisää sikurinlehdet, lisää hieman suolaa ja pippuria ja kypsennä korkealla lämmöllä 1-2 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes lehdet alkavat pehmentyä. Niissä pitäisi olla hieman rapeutta jäljellä.
  4. Kasaa kananpalat isolle tarjoilulautaselle ja järjestä sikurinlehdet niiden ympärille. Lusikoi päälle Marsala-kastiketta ja tarjoile heti silputun persiljan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...