sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Olutarvio: Laitilan Kukko Pils Kellariolut

Laitilan Kukko Pils Kellariolut on osa Alkon 80-vuotisjuhlavuoden kunniaksi myyntiin tuotujen kotimaisten pienpanimoiden olutsarjaa. Katso myös muut blogissa arvioidut sarjan oluet.

Kukko muodostaa huolimattomasti kaadettaessa reippaasti kuohkeaa valkoista vaahtoa, joka myös kestää lasissa melko pitkään. Lopussa jäljelle jää saippuakuplamainen kerros. Olut on väriltään kullankeltainen ja ulkoiselta habitukseltaan samea.

Tuoksu on viljaisen maltainen ja ruohoinen. Lisäksi siinä on epämiellyttävä ja voimakas yrttinen/juuresmainen/hernekeittomainen tuoksu. Maku on onneksi hieman miellyttävämpi, vaikka samat ominaisuudet puskevat myös mausta hieman läpi. Muuten olut maistuu puhtaan maltaiselta, ruohoiselta ja hieman voimaiselta. Suutuntuma on maltillisen hapokas ja pehmeähkö. Jälkimaku muuttuu yrttisemmäksi ja kuivemmaksi.

Kukko on maultaan hyvä suodattamaton pils, mutta tuoksu tökkii todella pahasti omia mieltymyksiä vastaan. Pitäisin tätä silti varsin kelvollisena ja parempana versiona peruskukosta.

Laitilan Kukko Pils Kellariolut:
Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Suomi
Tyyli: Pils, 5,5 %
Hinta: 2,73 euroa / 0,33 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 2/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 6/10 + Suutuntuma 2/5 + Yleisvaikutelma 10/20 = Yhteensä 23/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...