perjantai 17. helmikuuta 2012

Olutarvio: Keisari Juhla Ale

Nokian Keisari Juhla Ale on osa Alkon 80-vuotisjuhlavuoden kunniaksi myyntiin tuotujen kotimaisten pienpanimoiden olutsarjaa. Katso myös muut blogissa arvioidut sarjan oluet.

Olut vaahtoaa lasiin kaadettaessa kohtalaisen reilusti kuohkeaa beigeä vaahtoa, joka jää muistuttamaan lasiin olemassaolostaan reiluksi aikaa. Oluen väri punertavanruskea ja sameahko, ja pullon pohjalle jää vielä reilusti hiivaa.

Tuoksu on varsin erikoinen. Päällimmäisenä siitä on aistittavissa yrttisyys, mausteisuus sekä hedelmäisyys ja eritoten banaani. Siinä on myös tiettyä marjaisuutta ehkäpä vadelman tai mansikan tapaan. Tavallaan se tuntuu olevan eräänlainen kevennetty versio belgialesta. Tätä alleviivaa hiivaisuus. Olen myös haistavani kevyttä vihannesmaisuutta.

Maku on hedelmäinen ja voimakkaasti happaman marjainen. Tuoksusta tuttua mausteisuutta ja hiivaa löytyy myös mausta reippaasti. Maku tuntuu kuitenkin turhan hyökkäävältä ja terävältä. Hedelmäisiä vivahteita löytyy melko laajalta rintamalta aina trooppisista hedelmistä sitrushedelmiin. Oluen keskitäyteläinen suutuntuma on pistävän hapokas ja hapan, ja maku kestää suussa pitkään.

Nokian Panimo on pukannut markkinoille erikoisen oluen, joka ei oikein toimi omaan makuuni. Kitkerä maku on todella päällekäyvä ja kokonaisuus tuntuu olevan hieman epätasapainoinen. Ei tämä ole silti huono olut ja joka tapauksessa kyseessä on Nokialta mielenkiintoinen hyppäys pois omalta mukavuusalueelta. Samaa toivoisi panimolta myös tulevaisuudessa!

Nokian Keisari Juhla Ale
Panimo: Nokian Panimo, Suomi
Tyyli: Premium Bitter/ESB, 5,0 %
Hinta: 2,76 euroa / 0,33 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 6/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 5/10 + Suutuntuma 2/5 + Yleisvaikutelma 10/20 = Yhteensä 27/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...