perjantai 24. helmikuuta 2012

Olutarvio: Stadin American Amber IPA

Stadin American Amber IPA on osa Alkon 80-vuotisjuhlavuoden kunniaksi myyntiin tuotujen kotimaisten pienpanimoiden olutsarjaa. Katso myös muut blogissa arvioidut sarjan oluet.

Olut muodostaa reippaasti kuohkeaa vaahtoa lasiin kaadettaessa, ja vaahdon alta paljastuu hieman utuinen ja kuparinvärinen amber ale. Vaahto jättää jälkeensä vielä pitkäksi aikaa kauniin pitsikerroksen. Olut on  eniten odottamani Alkon pienpanimo-oluiden sarjasta, joten ei muuta kuin tutkimaan sitä innolla tarkemmin. Tuoksu on aika lailla odotusten mukainen, runsaan hedelmäinen ja karamellimaisen makea. Hedelmäisyys on yhdistelmä tropiikkia, sitrusta ja mansikkaa. Tuoksua voisi kuvailla hyvässä mielessä miltei karkkimaiseksi. Kokonaisuus on raikas, tasapainoinen ja erittäin onnistunut!

Maku on niin ikään kiehtova yhdistelmä raikasta sitrushedelmää, trooppisia hedelmiä ja pihkaista havumetsää. Amerikkalaiset humalat toimivat hienosti ja muodostavat harmonisen ja maukkaan kokonaisuuden, jossa kuiva katkero ja karamellimainen makeus yhdistyvät. Keskitäyteläinen suutuntuma on erittäin pehmeä, sopivan hapokas ja kaikin puolin juotava. Maku kestää pitkään ja saa janoamaan lisää. Hieno olut kaikin puolin!

Olut oli erää #413.

Stadin American Amber IPA:
Panimo: Stadin Panimo, Suomi
Tyyli: Amber Ale, 6,5 %
Hinta: 4,52 euroa / 0,33 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 8/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 8/10 + Suutuntuma 4/5 + Yleisvaikutelma 16/20 = Yhteensä 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...