maanantai 13. helmikuuta 2012

Olutarvio: Marsalkka India Pale Ale

Marsalkka India Pale Ale on osa Alkon 80-vuotisjuhlavuoden kunniaksi myyntiin tuotujen kotimaisten pienpanimoiden olutsarjaa. Katso myös muut blogissa arvioidut sarjan oluet.

Marsalkka vaahtoaa todella niukasti valkoista vaahtoa eli käytännössä ei lainkaan. Väri on perinteisen kullankeltainen ja sameahko. Tuoksu on sitrushedelmäisen raikas, reippaan humalainen ja hitusen hunajaisen makea. Myös vilja nousee esiin puhtaassa mutta melko tavanomaisessa ja IPA:ksi yllättävän kevyessä tuoksussa.

Maussa reipas humalointi (humalina Tomahawk, Amarillo & Cascade) tuntuvat alussa suuta kuivattavasti, mutta maun vaikutus katoaa melko nopeasti. Runsaat katkerot (89 IBU) maistuvat yllättävän laimeana. Hedelmäisyys ilmenee lähinnä greipin makuna, mutta myös kevyenä makeutena. Samoin tuoksussa havaittu viljaisuus tuntuu myös maussa.

Suutuntuma on keskitäyteläinen, suuta kuivattava ja greippisen hapan. Maku kestää kohtalaisen pitkään, mutta oluen runko on turhan kevyt omaan makuun. Jälkimaussa IPA:lta toivottu kuivakka humalointi nousee paremmin esiin.

Marsalkka India Pale Ale on teknisesti puhdas ja laadukas olut, mutta hieman tasapaksu. Makua löytyy ihan kivasti, mutta runkoa ja jämäkkyyttä olisi voinut olla enemmänkin. Tätä ostaisi silti ihan mielellään myös Alkon normaalivalikoimasta. Suomalaista IPA:a ei ole koskaan liikaa.

Marsalkka India Pale Ale:
Panimo: Saimaan Juomatehdas, Suomi
Tyyli: India Pale Ale, 5,2 %
Hinta: 3,71 euroa / 0,33 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 6/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 7/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 13/20 = Yhteensä 32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...