keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Olutarvio: Beer Hunter's Mufloni IPA

Beer Hunter's Mufloni IPA on osa Alkon 80-vuotisjuhlavuoden kunniaksi myyntiin tuotujen kotimaisten pienpanimoiden olutsarjaa. Katso myös muut blogissa arvioidut sarjan oluet.

Porilaispanimon olut on väriltään kuparinruskea ja vain erittäin kevyesti vaahtoava. Tuoksu on tyylikkään hedelmäinen ja houkuttelevan raikas. Sitrushedelmät, tropiikki, toffee ja kevyt havumetsä ovat keskenään sopusoinnussa ja houkuttelevat tutustumaan tarkemmin myös makuun.

Rapsakka humalointi iskee heti makusuoneen. Ensivaikutelma on hieman hapan ja kuivakan greippinen. Toisaalta maussa on myös karamellimaista makeutta. Humalointi puree kuitenkin voimakkaasti ja katkerot kuivattavat nielua aivan kuten tässä tyylissä pitääkin. Maku ei ole kuitenkaan aivan yksioikoinen, vaan siinä löytyy reippaan katkeron ja kevyen makeuden lisäksi myös marjaisuutta ja hedelmäisyyttä. Keskitäyteläisessä ja kuivahkossa suutuntumassa on happoja sopivasti. Lopussa maussa on myös katajanmarjaa ja havuja.

Mufloni IPA on varsin laadukas IPA, joka ei tarjoa sinänsä mitään uutta ja mullistavaa, mutta on kaikin puolin juotava ja nautittava lajityyppinsä edustaja. Hienoa että porilaisen pienpanimon tuote on saatu myös Alkon valikoimaan, ja toivottavasti tämä ei jää viimeiseksi kerraksi. Beer Hunter'sia ei valittu turhaan viime vuoden parhaaksi olutpanimoksi Olutoppaan äänestyksessä.

Beer Hunter's Mufloni IPA:
Panimo: Panimoravintola Beer Hunter's, Suomi
Tyyli: India Pale Ale, 6,0 %
Hinta: 5,44 euroa / 0,33 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 7/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 8/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 14/20 = Yhteensä 35/50

2 kommenttia:

 1. Hyvä arvio, mutta bongasin pienen asiavirheen:

  Vuoden Olutravintola 2011 oli jo toista kertaa peräkkäin Gastropub Tuulensuu Tampereelta, mutta vuoden Paras suomalainen Olutpanimo 2011 oli Beer Hunter's.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia korjauksesta, näinhän se juuri olikin. Korjasin tekstiä tältä osin.

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...