lauantai 25. helmikuuta 2012

Olutarvio: Malmgård Huvila X-Porter

Malmgård Huvila X-Porter on osa Alkon 80-vuotisjuhlavuoden kunniaksi myyntiin tuotujen kotimaisten pienpanimoiden olutsarjaa. Katso myös muut blogissa arvioidut sarjan oluet.

Hyväksi havaitun ja tunnustetun laatupanimon X-Porter on miltei musta ja kevyesti lasiin kaadettaessa likaisen beigeä vaahtoa muodostava portteri. Operaatiosta muistuttamaan jää jäljelle vielä kiitettävän pitkäksi aikaa ohut pitsikerros. Tuoksu on tyylille ominainen ja tasapainoinen. Siinä on suklaata, kahvia ja kevyen pehmeää paahtoa. Tuoksu on todella miellyttävä ja houkutteleva.

Maku on hieman tuoksua paahteisempi, mutta silti pehmeän tasapainoinen. Paahteinen mallas saa seurakseen lakritsista ja salmiakista kumpuavaa suolaisen hapanta vivahdetta. Samoin tuoksusta tuttua kahvia ja suklaata on myös maussa reilusti. Varsin suoraviivainen makupaletti toimii oikein hyvin. Tosin lopussa makuun tulee myös sitrushedelmäisiä vivahteita ja jopa greippimäistä katkeroa. Oluen täyteläinen suutuntuma on pehmeä, matalan hiilihappoinen ja hyvin juotava.

Malmgårdin X-Porter jatkaa panimon vahvaa sarjaa laatuoluiden osalta. En muista koskaan maistelleeni yhtään huonoa olutta panimolta eikä tämäkään tee poikkeusta.

Malmgård Huvila X-Porter:
Panimo: Malmgårdin panimo, Suomi
Tyyli: Portteri, 7,0 %
Hinta: 5,06 euroa / 0,50 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 8/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 7/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 15/20 = Yhteensä 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...