Ainekset:
- 600 g naudan ulkofileetä
- voita
- öljyä
- 4 cl brandya
- 3 dl punaviiniä
- 4 dl kermaa
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- rosmariinia
- timjamia
- pippuria
- suolaa
- täysjyväohraa
- Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruoanvalmistusta. Esilämmitä uuni 150-asteiseksi.
- Kuullota hienonnetut sipulit ja valkosipulit kevyesti voi-öljysekoituksessa valurautapadassa.
- Ruskista paloiteltu voi-öljysekoituksessa pienissä erissä paistinpannulla. Siirrä lihat pataan.
- Käytä brandyä kuumalla pannulla ja kaada kaikki pannun nesteet pataan.
- Lisää kerma, punaviini ja mausteet pataan. Lisää tarvittaessa vettä juuri sen verran, että lihat peittyvät.
- Anna ruoan hautua noin 3-5 tuntia uunissa.
- Paista aivan loppuvaiheessa pilkotut herkkusienet voissa pannulla ja lisää pataan ennen tarjoilua. Valmista samaan aikaan täysjyväohra ohjeen mukaan. Tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti