perjantai 17. helmikuuta 2012

Nautaa punaviini-kermakastikkessa

Pataruoat ovat siitä mukavia ruokia, että niiden valmistuessa voi puuhastella myös kaikkea muuta. Omia suosikkeja ovat yleensä riistasta ja tarkemmin hirvestä tehdyt pataruoat, mutta kyllä myös naudasta saa oikein maistuvaa ja mureaa sapuskaa. Tärkeintä on malttaa odottaa tarpeeksi kauan eli ainakaan alle kolmen tunnin kypsytystä ei kannata edes harkita. Ruokaan saa mukavaa vaihtelua lisukkeista, joista tällä kerralla tuli kokeiltua täysjyväohraa. Myös speltti toimii mainiosti. Lisäksi ruoan kanssa voi tarjota vaikkapa puolukkahilloa.

Ainekset:
  • 600 g naudan ulkofileetä
  • voita
  • öljyä
  • 4 cl brandya
  • 3 dl punaviiniä
  • 4 dl kermaa
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • rosmariinia
  • timjamia
  • pippuria
  • suolaa
Lisäksi:
  • täysjyväohraa
Valmistusohje:
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruoanvalmistusta. Esilämmitä uuni 150-asteiseksi.
  2. Kuullota hienonnetut sipulit ja valkosipulit kevyesti voi-öljysekoituksessa valurautapadassa.
  3. Ruskista paloiteltu voi-öljysekoituksessa pienissä erissä paistinpannulla. Siirrä lihat pataan.
  4. Käytä brandyä kuumalla pannulla ja kaada kaikki pannun nesteet pataan.
  5. Lisää kerma, punaviini ja mausteet pataan. Lisää tarvittaessa vettä juuri sen verran, että lihat peittyvät.
  6. Anna ruoan hautua noin 3-5 tuntia uunissa.
  7. Paista aivan loppuvaiheessa pilkotut herkkusienet voissa pannulla ja lisää pataan ennen tarjoilua. Valmista samaan aikaan täysjyväohra ohjeen mukaan. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...