tiistai 14. helmikuuta 2012

Olutarvio: Stallhagen India Pale Ale

Stallhagen India Pale Ale on osa Alkon 80-vuotisjuhlavuoden kunniaksi myyntiin tuotujen kotimaisten pienpanimoiden olutsarjaa. Katso myös muut blogissa arvioidut sarjan oluet.

Stallhagenin IPA on kuparinruskea, sumeahko ja reilusti kuohkeaa valkoista vaahtoa synnyttävä olut. Tyylikäs ulkonäkö houkuttelee oluen äärelle. Tuoksu yllättää karamellisella makeudella, mutta toisaalta makeuden taakse kätkeytyy myös viljaista maltaisuutta, yrttisyyttä ja ruohoisuutta. Tuoksu on kuitenkin melko maltillinen ja jopa vaisu.

Maku tuntuu aluksi karamelliselta ja makean maltaiselta sekä jopa aavistuksen paahteiselta. Hedelmäisyys ja eritoten sitrus nousee paremmin esiin kuin tuoksussa. Maussa on myös reippasti pähkinää ja tuoksusta tuttua yrttisyyttä ja ruohoa sekä puuta.

Suutuntuma on keskitäyteläinen ja makeahko. Humalointi on melko reipasta, mutta samalla pehmeää. Stallhagenin IPA ei ole todellakaan sieltä hyökkäävimmästä päästä. Makean viljainen perusrunko ei myöskään kaipaa sitä aivan kuivinta ja katkeroisinta makua.

Kokonaisuus on varsin tasapainoinen ja tyylikäs. Pidän itse enemmän kuivemmista amerikkalaistyylisistä India Pale Aleista, mutta kyllä tämäkin toimi oikein hyvin. Humalointi tuntui vain jäävän hieman liikaa makeuden varjoon.

Stallhagen India Pale Ale:
Panimo: Stallhagen, Suomi
Tyyli: India Pale Ale, 6,0 %
Hinta: 4,88 euroa / 0,50 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 6/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 7/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 12/20 = Yhteensä 32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...