torstai 16. helmikuuta 2012

Olutarvio: Prykmestar HunajaBock

Vakka-Suomen Prykmestar HunajaBock on osa Alkon 80-vuotisjuhlavuoden kunniaksi myyntiin tuotujen kotimaisten pienpanimoiden olutsarjaa. Katso myös muut blogissa arvioidut sarjan oluet.

Olut on väriltään oranssinen ja samea. Lasiin kaadettaessa syntyy kohtalaisesti kuohkeaa saippuakuplamaista vaahtoa, joka häviää melko nopeasti jättäen jälkeensä kevyen pitsikerroksen. Tuoksusta huomaa heti mistä on kyse, sillä ensimmäisenä aistit havaitsevat makean hunajan. Kevyen hedelmäisyyden lisäksi tuoksusta ei irtoakaan juuri muuta, sillä hunaja on niin dominoivassa asemassa.

Maku jatkaa pitkälti tuoksun linjalla. Makean hunajan lisäksi mausta löytyy myös reippaasti mallasta sekä hieman yrttiä ja vasta leikattua ruohoa. Hunajan maku on voimakas ja voimistuu entisestään loppua kohti. Keskitäyteläinen suutuntuma on tahmea, erittäin makea ja kohtalaisen hapokas. Humalointi tuntuu eniten juuri tässä vaiheessa eli maku muuttuu kuivemmaksi ja samalla alkoholi lämmittää mukavasti kurkkua ja sisäelimiä. Muuten alkoholin maku on käytännössä täysin hunajan peitossa.

HunajaBock on sitä mitä nimi lupaa eli erittäin hunajainen ja makea bock. Omaan makuun se on turhan makea, joskin lajissaan onnistunut. Puolen litran pullo on turhan iso annos, mutta kyllä tätä silti ihan mielellään juo. Maistoin tätä olutta viime vuonna Helsinki Beer Festivalilla hanatuotteena, joten Alkon mainostama "uniikki" olutvalikoima ei ole aivan koko totuus aiheen tiimoilta.

Vakka-Suomen Prykmestar HunajaBock:
Panimo: Vakka-Suomen Panimo, Suomi
Tyyli: Aromatisoitu olut, 6,6 %
Hinta: 4,55 euroa / 0,50 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 6/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 6/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 12/20 = Yhteensä 31/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...