perjantai 3. helmikuuta 2012

Olutarvio: Malmgård Dinkel

Malmgård Dinkel on perusainesosiltaan hieman tavanomaisesta poikkeava olut, sillä se on tehty Malmgårdin kartanon omasta spelttivehnästä ja kotimaisesta ohramaltaasta.

Olut on väriltään kuparinen ja kallellaan hieman punertavaruskeaan päin. Lasiin kaadettaessa syntyy valkoista, kuohkeaa ja melko pitkäkestoista vaahtoa kohtuullisen reilusti. Tuoksu on maltainen, viljainen ja aavistuksen makeahko ja hunajainen. Aromaattisuutta löytyy ihan kivasti, mutta tuoksu on lopulta melko hentoinen, tosin onnistunut.

Maku on tuoksua makeampi. Siinä on samaa maanläheistä viljaista aromaattisuutta, mutta se on myös reilusti hedelmäinen ja erityisesti sitruksinen. Maussa on myös havumetsän hapanta raikkautta. Makeana alkava maku muuttuu loppua kohden mukavasti suuta kuivattavaksi. Suutuntuma on keskihapokas, keskitäyteläinen ja helposti juotava. Jälkimaussa kuivakka puumainen humalointi korostuu entisestään ja lisäksi maussa on aavistus pähkinää.

Malmgård Dinkel on keskimääräistä mielenkiintoisempi olut, jonka kokonaisuus on tasapainoinen. Siinä on makua maitokauppavahvuiseksi olueksi kiitettävän paljon, joten kannattaa testata ja tukea luonnonmukaisesta viljelystä tunnettua panimoa.

Malmgård Dinkel:
Panimo: Malmgårdin panimo, Suomi
Tyyli: Erikoisvilja, 4,5 %
Hinta: noin 3,90-4,40 euroa / 0,50 litraa / maitokaupat

Pisteet:
Tuoksu 6/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 7/10 + Suutuntuma 4/5 + Yleisvaikutelma 14/20 = Yhteensä 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...