perjantai 20. toukokuuta 2011

Välimerellinen serrano-kinkku-salaatti

Kesällä kevyet ja vähemmän kevyet salaatit maistuvat talvea paremmin. Tuoreista vihanneksista, Välimeren aineksista ja espanjalaisesta serrano-kinkusta saa väsättyä arki-illan kevyen, mutta maistuvan salaatin.

Aktiivinen valmistusaika noin 15 minuuttia.
Hinta yhteensä noin 8,60 euroa (yksi annos noin 2,15 euroa).

Ainekset (4 annosta):
  • puolikas jäävuorisalaattikerä (0,60 euroa)
  • kolme tomaattia (0,60 euroa)
  • nippu ruohosipulia (0,40 euroa)
  • puolikas purkki oliiveja (1,20 euroa)
  • puolikas purkki aurinkokuivattuja tomaatteja (0,80 euroa)
  • 100 g emmental-juustoa (1,00 euroa)
  • 4 parsaa (1,00 euroa)
  • 100 g serrano-kinkkua (3,00 euroa)

Valmistusohje:
  1. Pese tuoreet vihannekset ja pilko sopiviksi palasiksi. Silppua ruohosipuli.
  2. Paloittele juusto kuutioiksi. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit noin kahteen osaan.
  3. Keitä parsa kiehuvassa vedessä.
  4. Paista kinkut omassa rasvassaan paistinpannulla. Valuta ylimääräiset rasvat pois ja anna jäähtyä talouspaperin päällä.
  5. Laita salaattikulhoon kaikki ainesosat kinkkua ja parsaa lukuun ottamatta ja sekota varovasti. Annostele perusainekset lautaselle ja lisää päälle parsa ja kinkku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...