maanantai 2. toukokuuta 2011

Chorizo-salaatti

Arkistoista löytyi makkarasalaatin ohje, jossa yhdistyvät Välimeren ainesosat. Nopeasti valmistuva salaatti käy hyvin pienenä annoksena vaikkapa alkupalaksi tai isompana satsina täyttäväksi lounaaksi patongin kanssa nautittuna. Chorizossa ja aurinkokuivatuissa tomaateissa on sen verran paljon makua, että salaatin kyytipoikana voi juoda italialaista punaviiniä. Viimeksi tämän ruoan kanssa maistui Zenato Valpolicella Superiore Venetosta (Alkon kuvaus). Myöskään chiantilla ei voi mennä pahasti mieleen tämän ruoan kanssa.

Ainekset:
  • 250 g värikästä pastaa
  • suolaa
  • 100 g chorizoa
  • 1 punainen paprika
  • 1,5 dl suikaloituja aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 0,5 pussia rucolaa
Kastike:
  • 1 dl tomaattimehua
  • 0,25 dl valkoviinietikkaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
Valmistusohje:
  1. Keitä pasta ja anna jäähtyä.
  2. Suikaloi paprika, aurinkokuivatut tomaatit ja salami.
  3. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
  4. Yhdistä salaatin ainekset kulhossa ja sekoita joukkoon kastike. Anna makujen tasaantua jääkaapissa muutama tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...