tiistai 10. toukokuuta 2011

Panna cotta

Panna cotta on italiaa ja tarkoittaa keitettyä kermaa. Tässä tapauksessa kyseessä ei ole autenttinen Piemonten alueelta peräisin oleva herkullinen kermavanukas ainakaan muotonsa perusteella, mutta cocktail-lasissa tarjoiltuna kivannäköinen jälkiruoka. Marjojen käytössä voi käyttää mielikuvitusta, mutta ainakin näin vadelmaisena versiona ruoka on ollut aina herkkua.

Ainekset:
  • 2 dl kermaa
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 1.25 dl sokeria
  • 1 tl liivatejauhoa
Kastikekerros:
  • 200 g vadelmia
  • 1,25 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 tl sitruunamehua

Kerma kiehumassa

Vadelmat täytyy paseerata
Valmistusohje:
  1. Kiehauta kerma kattilassa. Lisää sokerit.
  2. Lisää liivate. Jätä seos jäähtymään.
  3. Tee kastike kiehauttamalla aineksia kokoon vartin verran. Paseeraa seos siivilän läpi. Jätä myös jäähtymään.
  4. Kaada huoneenlämpöinen kerma laseihin ja laita lasit jääkaappiin jäähtymään.
  5. Lisää kastike kerman päälle tasaiseksi kerrokseksi, kun kerma on hyytynyt.
  6. Jätä jälkiruoka vielä jääkaappiin jäähtymään pariksi tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...