Panna cotta on italiaa ja tarkoittaa keitettyä kermaa. Tässä tapauksessa kyseessä ei ole autenttinen Piemonten alueelta peräisin oleva herkullinen kermavanukas ainakaan muotonsa perusteella, mutta cocktail-lasissa tarjoiltuna kivannäköinen jälkiruoka. Marjojen käytössä voi käyttää mielikuvitusta, mutta ainakin näin vadelmaisena versiona ruoka on ollut aina herkkua.
Ainekset:
- 2 dl kermaa
- 0,5 tl vaniljasokeria
- 1.25 dl sokeria
- 1 tl liivatejauhoa
Kastikekerros:
- 200 g vadelmia
- 1,25 dl vettä
- 0,5 dl sokeria
- 0,5 tl sitruunamehua
|
Kerma kiehumassa |
|
Vadelmat täytyy paseerata |
Valmistusohje:
- Kiehauta kerma kattilassa. Lisää sokerit.
- Lisää liivate. Jätä seos jäähtymään.
- Tee kastike kiehauttamalla aineksia kokoon vartin verran. Paseeraa seos siivilän läpi. Jätä myös jäähtymään.
- Kaada huoneenlämpöinen kerma laseihin ja laita lasit jääkaappiin jäähtymään.
- Lisää kastike kerman päälle tasaiseksi kerrokseksi, kun kerma on hyytynyt.
- Jätä jälkiruoka vielä jääkaappiin jäähtymään pariksi tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti