sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Sitruunabroileria ja nuudeleita

Arkistojen kätköistä löytyi yksinkertaisen arkiruoan ohje, joka perustuu Hellapoliisin reseptiin. Nuudelit ovat ainakin omaan makuun mahtavaa arkiruokaa - nopeita valmistaa ja mahdollisuuksia eri variaatoihin on lukematon määrä. Tässä itseäni miellytti eniten yksinkertaiset raaka-aineet, jotka kaikki erottuivat hyvin toisistaan. Ruoka näyttää myös visuaalisesti hyvältä "yksinkertainen on kaunista" -periaatteen mukaan. Hellapoliisin ohjeesta bongattu ja itselle uusi tuttavuus oli sitruunataginetahna, joka toi ruokaan itämaista makua. En ole välttämättä valmistahnojen ja -kastikkeiden suurin ystävä, mutta kyllä tämä tässä toimi hyvin. Ja aina ei ole aikaa väsätä kaikkea itse alusta loppuun saakka.

Nuudeleiden kanssa nautittiin chileläistä Pinot noiria eli Montes Limited Selectionia (Alkon kuvaus). Hintaa putelilla on Alkossa rapiat 11 euroa ja mielestäni kyseessä on hinta-laatusuhteeltaan mainio uuden maailman Pinot noir. Ruoka oli maustettu varsin maltillisesti, joten melko hillitty punaviini sopi hyvin ruoan makumaailmaan. Viinissä on melko hienostunut kirsikkainen ja vadelmainen tuoksu, jota seuraa keskitäyteläinen ja raikkaan hapokas maku. Tätä voisi ostaa toistekin.




Ainekset (4 annosta):
  • 250 g munanuudeleita
  • 500 g broilerin rintafileetä
  • 2 sipulia
  • 2 pientä punaista paprikaa
  • 5 tl Al’Fez sitruunataginetahnaa
  • 200 g tuorepapuja
  • tuoretta basilikaa
  • rypsiöljyä
  • voita
  • suolaa
  • pippurisekoitusta
Valmistusohje:
  1. Paloittele broilerin rintafilee, viipaloi paprikat ja silppua sipulit pieniksi kuutioiksi.
  2. Keitä tuoreita papuja hetki kattilassa, valuta, leikkaa päät pois ja laita syrjään lautaselle.
  3. Keitä reilusti vettä. Laita nuudelit kulhoon ja kaada kiehuva vesi nuudeleiden päälle muutamaksi minuutiksi. Valuta.
  4. Kuumenna pannulla voiöljyseos ja paista broileri. Lisää sipuli, paprika ja sitruunataginetahna. Kääntele hetki ja lisää sitten kokonaiset pavut. Lisää sekaan lopuksi nuudelit ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
  5. Tarjoile ja lisää koristeeksi haluamaasi tuoretta yrttiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...