Nuudeleiden kanssa nautittiin chileläistä Pinot noiria eli Montes Limited Selectionia (Alkon kuvaus). Hintaa putelilla on Alkossa rapiat 11 euroa ja mielestäni kyseessä on hinta-laatusuhteeltaan mainio uuden maailman Pinot noir. Ruoka oli maustettu varsin maltillisesti, joten melko hillitty punaviini sopi hyvin ruoan makumaailmaan. Viinissä on melko hienostunut kirsikkainen ja vadelmainen tuoksu, jota seuraa keskitäyteläinen ja raikkaan hapokas maku. Tätä voisi ostaa toistekin.
Ainekset (4 annosta):
- 250 g munanuudeleita
- 500 g broilerin rintafileetä
- 2 sipulia
- 2 pientä punaista paprikaa
- 5 tl Al’Fez sitruunataginetahnaa
- 200 g tuorepapuja
- tuoretta basilikaa
- rypsiöljyä
- voita
- suolaa
- pippurisekoitusta
- Paloittele broilerin rintafilee, viipaloi paprikat ja silppua sipulit pieniksi kuutioiksi.
- Keitä tuoreita papuja hetki kattilassa, valuta, leikkaa päät pois ja laita syrjään lautaselle.
- Keitä reilusti vettä. Laita nuudelit kulhoon ja kaada kiehuva vesi nuudeleiden päälle muutamaksi minuutiksi. Valuta.
- Kuumenna pannulla voiöljyseos ja paista broileri. Lisää sipuli, paprika ja sitruunataginetahna. Kääntele hetki ja lisää sitten kokonaiset pavut. Lisää sekaan lopuksi nuudelit ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Tarjoile ja lisää koristeeksi haluamaasi tuoretta yrttiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti