lauantai 28. toukokuuta 2011

Grillimestarin savupekoniburgerit

Grillauskausi jatkui hampurilaisten valmistuksella, joista tuli aivan valtaisan hyviä. Tämän ohjeen mukaan tehtynä annoksista tulee myös niin isoja, että raavaaltakin mieheltä pitäisi nälkä kaikota. Maun yhtenä salaisuutena on pihvien grillaus käytännössä avotulella, jolloin pihveihin tulee mukava savuinen ja rapsakka maku. Lisäksi burgerin oheisruokiin kannattaa panostaa. Nyt lisukkeina oli yrttisiä ja rapeita uuniperunoita, marinoitua punasipulia, chilimajoneesia ja coleslaw-salaattia. Näistä punasipulit, majoneesi ja salaatti kannattaa valmistaa jo aamulla aikataulun niin salliessa. Näin ruokien maku pyöristyy illan grillaus- ja syöntituokioon mennessä. Ruoka viimeistellään oikeaoppisesti yhdysvaltalaisella oluella, nyt Alkon kapeista valikoimista juomaksi valikoitui Samuel Adams Boston Lager. Melko voimakkaasti humaloitu olut ei ole mitenkään erityisen hyvää tai mieleenpainuvaa, mutta sopii melko hyvin hampurilaisen kyytipojaksi. Nyt ruoka onnistui aivan nappiin, tästä paremmaksi on hankala pistää hampurilaisaterian osalta.
Hampurilainen

Annos lisukkeineen
Ainekset (4 annosta):
Hampurilaiset:
  • 640 g luomunaudan jauhelihaa
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiiviöljyä
  • 4 hampurilaissämpylää
  • 3 tomaattia
  • frisée-salaattia
  • 4 viipaletta cheddar-juustoa
  • 4 viipaletta pekonia
Ennen grillausta

Jälkeen grillauksen, huomaa kunnon liekit pihvipuolella

Yrttiset uuniperunat:
  • 1,2 kg rosamunda-perunoita
  • rypsiöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • kuivatettua timjamia
  • kuivatettua oreganoa
  • Provencen yrttejä
Perunat ennen uunia

Marinoidut punasipulit:
  • 2 punasipulia
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 2 tl sokeria 
  • ripaus suolaa
  • 2 dl rypsiöljyä
  • tuoretta ruohosipulia
Alkuvalmistelut

Ja valmiit punasipulit ennen marinointia kylmässä

Chilimajoneesi:
  • 1 dl majoneesia
  • 1/2 punainen chili
  • suolaa
Coleslaw-salaatti:
  • 500 g tuorekaalia
  • 1 omena
  • 1 purkki ananasmurskaa
  • 1 porkkana
  • pala purjoa
  • tuoretta persiljaa
  • 1 dl majoneesia
  • 1/2 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl ananasmehua
  • suolaa
  • pippuria
  • sokeria
  • piparjuurta
Keskeneräinen salaatti

Ja valmis salaatti chilimajoneesin kanssa

Valmistusohje:
  1. Valmista ensin marinoidut punasipulit. Kiehauta pannulla tai kattilassa punaviinietikka, suola ja sokeri. Suikaloi punasipuli ja kaada kiehautettu marinadi punasipulien päälle. Lisää joukkoon vielä öljy ja silputtu ruohosipuli. Anna marinoitua kylmässä mieluiten päivän ajan.
  2. Valmista coleslaw-salaatti. Silppua kaali pieneksi. Kiehauta reilusti vettä ja kaada vesi kaalin päälle lävikön päällä. Näin kaali pehmenee ja maku pyöristyy. Raasta omena ja porkkana. Viipaloi purjo ja hienonna persilja. Sekoita ainekset keskenään ja kaada vielä sekaan ananasmurska mehuineen. Valmista sitten kastike sekoittamalla majoneesi, jogurtti, ananasmehu, suola, pippuri, sokeri ja piparjuuri keskenään. Sekoita kastike vielä huolellisesti salaatin joukkoon ja anna olla kylmässä mielellään päivän ajan.
  3. Huuhtele perunat ja halkaise ne pitkittäin neljään osaan. Laita perunat uunipellille ja voitele huolellisesti öljyllä. Lisää perunoiden päälle reilusti suolaa ja yrttejä ja sekoita hyvin. Paista uunissa noin 45 minuuttia 225-asteessa.
  4. Valmista pihvit sekoittamalla jauheliha, suola, pippuri ja loraus oliiviöljyä. Muotoile massasta neljä paksua pihviä. Voitele pihvit vielä molemmin puolin öljyllä. Viipaloi tomaatit ja repäise irti sopivankokoiset salaatinlehdet.
  5. Paista pekonit paistinpannulla. Halkaise hampurilaissämpylät ja paista ne nopeasti ruskeaksi grillin parilalla. Paista pihvit täydellä lämmöllä liekin päällä grillin ritiläpuolella. Niin sämpylät kuin pihvit saavat ottaa reilusti väriä.
  6. Kokoa annos lautaselle. Laita sämpylän väliin pihvi, pekoniviipale, friséesalaattia, tomaattia ja cheddaria. Lisää muut lisukkeet lautaselle erikseen. Nauti hyvän oluen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...