Ainekset:
- 500 g sushiriisiä
- riisiviinietikkaa
- soijakastiketta
- inkivääriä
- suolaa
- sokeria
- merilevälevyjä
- wasabia
- 400 g lohta
- 300 g tonnikalaa
Valmistusohje:
- Valmista ensin riisi. Laita riisi kattilaan ja huuhtele runsaassa valuvassa kylmässä vedessä. Valuta ja lisää kylmää vettä kattilaan niin, että riisit peittyvät. Anna seistä 20 minuuttia. Valuta vesi pois kattilasta. Lisää 8 dl vettä, kiehauta varovasti, vähennä lieden lämpötilaa ja anna hautua kymmenisen minuuttia (tai kun vesi on haihtunut pois) pienellä lämmöllä kansi päällä. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Valmista etikkaseos. Sekoita 10 rkl japanilaista riisiviinietikkaa, 8 tl sokeria ja 4 tl suolaa. Sekoita kunnes kaikki suola ja sokeri ovat liuenneet.
- Laita jäähtynyt riisi isoon laakeaan astiaan ja pirskottele päälle etikkaseos. Kääntele riisiä varovasti, jotta etikka leviää tasaisesti.
- Fileeraa ja leikkaa tuore tonnikala ja lohi sopivaksi palasiksi. Leikkaa kurkusta pitkiä siivuja.
- Valmista maki. Asettele riisi merilevälevyn päälle. Tee sormella väli täytteille parin sentin päähän toisesta reunasta. Levitä varovasti wasabia väliin. Rullaa maki bambumaton avulla. Leikkaa sopivan paksuisiksi palasiksi.
- Valmista nigiri. Pyörittele pieniä riisipalloja käsin ja muotoile ne tämän jälkeen sopivaksi. Levitä varovasti wasabia kalapaloille ja asettele riisien päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti