keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Grillikauden avajaiset

Kesä lähestyy, joten oli jo korkea aika aloittaa grillikausi. Grillissä valmistui konstailematta naudan ulkofileepihvit ja chorizo-makkarat, ja kasvispuolta edustivat wokkipannulla paistetut valkosipuliherkkusienet ja bulgur-salaatti. Ruoanlaitto ulkona on pitkän talven jälkeen mukavaa puuhaa, vaikka hellelukemia ei vielä lämpömittarissa näykään. Ruokajuomana oli jo aiemmin testattua ranskalaista punaviiniä Bordeauxista (ks. aiempi postaus), joka sopi hyvin yhteen naudan sisäfileen kanssa.
Grilli tulilla

Ainekset (4 annosta):
Naudan ulkofileepihvit ja chorizo-makkarat
  • 600 g naudan ulkofileepihvejä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 400 g chorizoa
Valmistelut käynnissä, ruoanlaittojuomana hyvää saksalaista olutta.

Grillauksen lopputulos

Valkosipuliherkkusienet
  • 500 g grilliherkkusieniä
  • puolikas puntti tuoretta persiljaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä
  • voita
Herkkusienet kuta kuinkin valmiina

Bulgur-salaatti
  • 3 dl bulguria
  • 1 ruukku persiljaa
  • 1 punasipuli
  • 1 kurkku
  • 3 tomaattia
  • 1 tl mintturouhetta
  • 1 sitruuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
Bulgurit keitettynä


Ja valmis lopputulos

Valmistusohje:
  1. Valmista ensin bulgur-salaatti, joka kannattaa tehdä hyvissä ajoin päivällä ennen illan grillausta, jos aikaa vain riittää. Keitä bulgur ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Silppua persilja ja punasipuli. Kuori kurkku ja poista siemenet. Poista samoin tomaatin siemenet. Lohko kurkku ja tomaatit pienemmiksi palasiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään salaattikulhossa.
  2. Valmista salaatinkastike. Purista mehu sitruunasta ja lisää sekaan oliiviöljy. Mausta mintulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike salaatin joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua. Anna niin salaatin kuin kastikkeen makujen tasaantua jääkaapissa useamman tunnin ajan ennen tarjoilua.
  3. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Aloita grillaus kuitenkin makkaroista, joiden pitäisi olla grillissä noin 20 minuuttia. Jatka herkkusienten valmistuksella. Lämmitä wokkipannu kuumaksi ja lisää pannulle reilusti voita ja öljyä. Paista herkkusienet ruskeaksi ja laita samaan aikaan pihvit grilliin. Lisää wokkipannulle persilja ja silputtu valkosipuli juuri ennen kuin kaikki ruoat ovat valmiina. Pyöräytä herkkusieniä muutaman kerran pannulla ja nosta pannu heti pois. Valkosipulia ja persiljaa ei tarvitse kuin käyttää nopeasti pannulla herkullisen tuoksun ja maun aikaansaamiseksi.
  4. Nauti ruoat hyvän punaviinin ja/tai oluen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...