Ruokajuomana nautittiin vanhaa tuttua espanjalaista punaviiniä eli mahtavaa Barón de ley Reservaa (ks. myös Alkon kuvaus). Viini on väriltään kypsänpunainen ja reunoille oheneva. Tuoksu on mainio: kirsikkainen, hedelmäinen ja mausteinen, myös paahtoa löytyy. Maku kestää pitkään, on tasapainoinen, täyteläinen/keskitäyteläinen ja tamminen. Viinikaapissa odottaa myös saman viinin Gran Reserva -versio (ks. Alkon kuvaus), joka täytyy testata myöhemmin. Odotukset viiniä kohtaan ovat ainakin kovat.
Ainekset:
Chorizo:
- 100 g chorizoa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 tl oliiviöljyä
- 1 tl juoksevaa hunajaa
- 50 g manchego-juustoa
- puolikas ciabatta-leipä
- 25 g kuorittuja manteleita
- pieni kourallinen tuoretta timjamia
- 1,5 rkl punaviinietikkaa
- purkki (225 g) kokonaisia grillisäilykepaprikoita
- suolaa
- pippuria
- 200 g herkkusieniä
- persiljaa hienonnettuna
- ruohosipulia
- oliiviöljyä
- voita
- 2 valkosipulin kynttä
- suolaa
Salaatti:
- frisee-salaattia
- tomaattia
- punaista paprikaa
- fetaa
- Chorizo: Leikkaa chorizomakkarat noin vajaan sentin mittaisiksi palasiksi. Paista oliiviöljyssä paistinpannulla ja kääntele kunnes makkarat ovat rapeita ja saaneet kauniin värin. Lisää sitten kevyesti murskattu valkosipuli pannulle. Poista ylimääräinen rasva lukuun ottamatta noin yhtä ruokalusikallista. Lisää punaviinietikka ja hunaja, ja jätä hautumaan pienellä lämmöllä. Kääntele välillä.
- Paprikat: Leikkaa manchetan kuori irti ja murenna juusto tehosekoittimeen yhdessä murennetun ciabattan, manteleiden, timjaminoksien, punaviinietikan sekä suolan ja pippurin kanssa. Sekoita kunnes ainekset ovat hienontuneet ja laita seos paprikoiden sisälle. Laita täytetyt paprikat uunivuokaan ja ripottele päälle leivänmurusia, timjaminoksia ja oliiiviöljyä. Paista uunissa keskitasolla grillivastus päällä noin 8 minuuttia. Tarjoile jäljelle jäänyt ciabatta erikseen.
- Herkkusienet: Viipaloi herkkusienet ja hienonna yrtit ja valkosipuli. Hienonna yrtit ja leikkaa valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi. Paista herkkusienet voiöljysekoituksessa kauniin ruskeaksi. Mausta suolalla. Lisää sekaan yrtit ja valkosipuli ja pyöräytä nopeasti kunnes valkosipuli alkaa tuoksua keittiössä.
- Salaatti: Pilko ainekset ja sekoita varovasti salaattikulhossa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti