maanantai 5. syyskuuta 2011

Kanaa ja cashewpähkinöitä

Aasia-keittokirjassa tämä resepti oli sijoitettu intialaisen ruoan joukkoon, vaikka mielestäni kyseessä on kyllä enemmän kiinalais- tai thaimaalaistyylinen ateria. Osterikastike, vaalea soijakastike ja kasvisliemi toivat mukavan kiinalaisen pohjamaun, jota täydensivät raikas sitruunaruoho, makea salottisipuli ja tulinen chili. Lisäksi broileri ja cashewpähkinät sopivat yhteen mainiosti, joten alkuperäisreseptiä hieman muokaten lopputulos oli erittäin herkullinen. Tätä tulee varmasti tehtyä toistekin.

Ainekset (3 annosta):
  • 500 g broilerin rintafileetä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl (auringonkukka)öljyä
  • 1/2 punainen chili
  • 1/2 tl sokeria
  • 1 rkl osterikastiketta
  • 1 rkl vaaleaa soijakastiketta
  • 3 rkl kasvislientä
  • 50 g cashewpähkinöitä
  • 3 sitruunaruohon vartta
  • 3 salottisipulia
Valmistusohje:
  1. Keitä/höyrytä riisi ohjeen mukaan.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuutioi broilerinliha.
  3. Kuumenna öljy pannussa ja paista chilejä parisen minuuttia eli kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Nosta sitten chilit pois pannulta ja laita sivuun odottamaan.
  4. Kuullota valkosipulia hetken aikaa ja lisää sitten broileri pannulle. Ruskista kauttaaltaan.
  5. Lisää joukkoon sokeri, kastikkeet ja liemi. Kiehauta ja hauduta. Paahda sillä välin cashewpähkinät toisella pannulla kunnes ne tuoksuvat.
  6. Pese sitruunaruoho ja hienonna varret. Kuori salottisipulit ja leikkaa ne noin kahdeksaan osaan.
  7. Nosta cashewpähkinät, stiruunaruoho, salottisipulit ja chilit lihan sekaan. Kiehauta vielä kerran muutaman minuutin ajan ja tarjoa riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...