torstai 29. syyskuuta 2011

Papu-broilerisalaatti

Tuoreista pavuista ja broilerista saa aikaiseksi voimakkaasti maustamalla thaimaalaistyylisen salaatin, joka sopii hyvin pääruoaksi tai ainakin yhdeksi pääruoista. Ruoan tulisuutta voi kontrolloida chilin voimakkuudella ja määrällä, mutta tähän ruokaan sopii mielestäni reiluhko tulisuus.

Ainekset (2-3 annosta):
  • 250 g vihreitä papuja
  • 350 g broilerin rintafileetä
  • seesamiöljyä paistamiseen
  • 2 salottisipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 50 g seesaminsiemeniä
  • 3 rkl osterikastiketta
  • 3 rkl sitruunan mehua
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl kookosmaitoa
Valmistusohje:
  1. Suikaloi broilerin rintafilee ja paista seesamiöljyssä. Anna jäähtyä.
  2. Huuhtele pavut ja leikkaa molemmista päistä pois puoli senttimetriä pitkä palanen. Ryöppää papuja kiehuvassa suolavedessä noin kaksi minuuttia. Valuta pavut, huuhtele kylmällä vedellä ja leikkaa hieman pienemmäksi viipaleiksi.
  3. Kuori ja kuutioi salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Puhdista ja huuhdo chili, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi renkaiksi..
  4. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota siinä sipuleita noin kolme minuuttia. Ota sipulit pannulta ja anna jäähtyä. Paahda seesaminsiemeniä jäljellä olevassa öljyssä hetken aikaa. Lisää tarvittaessa pannulle hieman öljyä.
  5. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita huolellisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...