perjantai 30. syyskuuta 2011

Olutarvio: BrewDog 5 a.m. Saint

Pullo aukenee ja sihahduksen jälkeen vaahto miltei pursuaa jo pullonkaulasta yli. Tuoppiin kaadettaessa kuohkeaa ja likaisella tavalla kaunista vaahtoa syntyy todella reippaasti. Vaahto kestää tuopissa sinnikkäästi, jonka jälkeen jäljelle jää väriltään tummankuparinen olut.

Tuoksussa tuntuu sisuksissa asti todella voimakas humalointi, joten ensivaikutelmaa voisi kutsua panimon brändin mukaisesti hardcoreksi. Hedelmäisyyttä löytyy niin ikään reilusti lievän karamellimaisuuden kera. Lyhyesti sanottuna tuoksu on huumaava ja raikas kuin kesäinen kaste lumpeenlehdellä.

Maku on aluksi tuoksua yksipuolisempi. Katkeroa, aromikasta humalointia ja sitrushedelmän raikkautta sekä yrttimäisyyttä on silti kivasti. Pienikin hörppy jää kummittelemaan mukavasti kielen päälle ja suuhun pitkäksi aikaa. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja kuohkea. Jälkimaussa maistuu hapan greippimäinen maku ja suuta kuivattava kutina.

BrewDogin oluet ovat kauttaaltaan laadukkaita ja monesti myös persoonallisia eikä tämäkään olut ole poikkeus. Humalointi on tässä, kuten monissa muissakin kyseisen panimon tuotteissa pääosassa, mutta oluessa oli paljon muutakin varsinkin tuoksun osalta. Kannattaa testata.

Pisteet:
Tuoksu 9/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 7/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 13/20 = Yhteensä 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...