tiistai 27. syyskuuta 2011

Punaista suppilovahverokastiketta pastan kera

Syksyn suppilovahverokausi on kuumimmillaan, joten on aika tehdä metsän herkuista tomaattipohjaista kastiketta. Reseptissä on noudatettu melko tarkkaan uusimmassa Glorian Ruoka&viini-lehdessä (6/2011) ollutta ohjetta. Itse olen tykästynyt aiemmin enemmän kermapohjaisiin sienipastoihin, joten tomaattipohjainen kastike toi mukavaa vaihtelua. Ja täytyy sanoa, että hyvää oli. Viini tuo kastikkeeseen mukavasti hapokkuutta ja toisaalta taas hunaja ja smetana tasaavat makuja. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti ja tämän pariin tulee varmaan palattua myös tulevaisuudessa.

Ainekset (3 annosta):
  • 1 l suppilovahveroita
  • 2 salottisipulia
  • 1 solovalkosipuli
  • 30 g voita
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 1 1/2 dl valkoviiniä
  • 2 1/2 dl kasvislientä (fond)
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl smetanaa
  • tagliatelle- tai pappardellepastaa
Valmistusohje:
  1. Laita pastavesi kiehumaan.
  2. Kypsennä sieniä paistinpannulla kunnes niistä irtoava neste on haihtunut.
  3. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää voita pannulle ja kuullota sipuleita parin minuutin ajan. Lisää siten tomaattipyree ja valkoviini. Kiehauta ja lisää kasvisliemi. Kiehauta taas kunnes neste on haihtunut suurimmaksi osaksi ja lisää hunaja ja smetana.
  4. Tarjoile pastan kera tai esimerkiksi lihan tai kalan lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...