torstai 22. syyskuuta 2011

Mausteinen kinkku-sienipiiras

Syksy on sienien aikaa. Lisäksi Helsingin sanomien nettisivuilla oli mielenkiintoiselta vaikuttava piirakkaresepti nimeltään itämainen sienipiiras, joten kotikokilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin testata ajankohtaista reseptiä. Tein piirakan muuten aika lailla alkuperäisen ohjeen mukaan, mutta vaihdoin limeen sitruunaan. Lisäksi tein piirakoista hieman ohuemmat eli tällä ohjeella sai tehtyä hyvin kaksi halkaisijaltaan noin 25 senttimetrin piirakkaa. Itämaiseksi tätä ruokaa ei voi silti millään tasolla väittää, mutta maku oli aivan mahtava. Teen varmasti tätä myös toiste.

Ainekset (2 annosta):
Pohja:
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 250 g voita
  • 10 rkl vettä
Täyte:
  • 1 l hienonnettuja suppilovahveroita
  • 1 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 paprika
  • 150 g savukinkkua
  • 1 tlk ananasmurskaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus chilijauhetta
  • 1 tl inkiväärimurskaa
  • 2 dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 150 g juustoraastetta
Valmistusohje:
  1. Sekoita pehmeä voi ja vehnäjauhot, lisää kylmä vesi ja sekoita. Painele piirasvuokaan. Paista pohja 225-asteisessa uunissa vaaleanruskeaksi.
  2. Hienonna valkosipuli, kuutioi kinkku ja paprika. Paista sieniä paistinpannulla, kunnes vesi on haihtunut. Lisää öljy ja ruskista sienet. Lisää valkosipuli, paprika, kinkku, ananasmurska, soija, limetin mehu, hunaja ja mausteet. Anna kypsyä noin 10 minuuttia.
  3. Sekoita sieniseokseen kerma, munat ja juustoraaste. Kaada täyte piiraspohjalle ja paista, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta ruskistunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...