lauantai 3. syyskuuta 2011

Parmankinkkupasta

Tästä yksinkertaisemmaksi ei herkullisen ruoantekeminen voi enää mennä. On lauantai-ilta, jääkaappi loistaa tyhjyyttään ja vatsa kurnii päivän päätteeksi. Jääkaapissa on onneksi parmankinkkua, kermaa ja parmesaanin jämät ja kuivakaapissa tagliatelle-pastaa. Kun tähän lisätään vielä vähän mausteita ja toisesta ruoasta ylijääneitä herkkusieniä, niin ruoka on jo valmis. Jos unohdetaan lisäksi pastaveden keittämiseen käytetty aika, niin tämän aterian tekoon saa tuhlattua aikaansa noin kahdeksan minuuttia. Kannattaa siis kokeilla, jos kiire yllättää ja tekee mieli jotakin hyvää.

Ainekset (2 annosta):
  • 8 kerää tagliatellea
  • 100 g parmankinkkua
  • 2 dl kermaa
  • voita
  • kourallinen herkkusieniä
  • parmesaania
  • mustapippuria
  • muskottipähkinää
Valmistusohje:
  1. Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan.
  2. Kuumenna paistinpannu ja pilko sitä odotellessa parmankinkut pienemmiksi paloiksi. Keitä pasta ohjeen mukaan eli noin viitisen minuuttia.
  3. Laita parmankinkku paistinpannulle ja paista parin minuutin ajan. Nosta kinkut lautaselle odottamaan ja lisää kuumalle pannulle nokare voita ja viipaloidut herkkusienet. Paista hetki ja kaada sekaan kerma ja kiehauta nopeasti. Voit halutessassi raastaa sekaan hieman parmesaania.
  4. Nosta keitetty pasta suoraan lautaselle ja kaada kastike pastan päälle. Raasta päälle hieman parmesaania. Voit koristella pastan myös jollakin tuoreella yrtillä (esim. persilja).
  5. Nauti punaviinin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...