lauantai 24. syyskuuta 2011

Paistettua siikaa kermaviilikastikkeen kera salaattipedillä

Paikallisessa marketissa oli tänään tarjouksessa niin ahventa kuin siikaa, joista valinta kohdistui tällä kertaa vaihtelun vuoksi jälkimmäiseen. Kotona pienen miettimisen jälkeen illallinen rakentui voissa paistetun siian ja kermaviilikastikkeen sekä kotimaisten kasvisten ja yrttien ja ulkomaisten oliivien ja aurinkokuivattujen tomaattien ympärille. Ideana oli siis tehdä "kevyehkö" ateria ilman perinteisiä lisukkeita. Kalamataoliivit, aurinkokuivatut tomaatit ja basilika toivat mukavasti voimakkaita makuja siian ja raikkaan kermaviilikastikkeen rinnalle, joten lopputulokseen voi olla ihan tyytyväinen.

Ainekset (3 annosta):
Voissa paistettu siika:
  • 3 siikafileetä, à 120 g
  • voita
  • suolaa
Kasvikset:
  • 1/2 rasia luumutomaatteja
  • tammenlehtisalaattia
  • basilikaa
Paistetut lisukkeet:
  • 1 punainen paprika
  • kourallinen kalamataoliiveja
  • kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja
Kermaviilikastike:
  • 200 g ranskankermaa
  • tilliä
  • 1/2 sitruuna
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 rkl dijonsinappia
Valmistusohje:
  1. Valmista ensin kastike. Silppua tilli ja sekoita kaikki ainekset.
  2. Puolita luumutomaatit ja revi salaatti pienemmiksi osiksi. Irrota myös basilikanlehdet kokonaisina.
  3. Paista viipaloitu paprika, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit niiden öljyssä.
  4. Suolaa siika kevyesti ja paista voissa paistinpannulla noin 1-2 minuuttia per puoli. Aloita ensin nahkapuolesta.
  5. Kokoa annos laittamalla salaatti lautasen pohjalle ja tomaatit ja basilika reunoille. Lisää sitten keskelle siikafilee, päälle paistetut lisukkeet ja kastike fileen viereen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...