perjantai 30. syyskuuta 2011

Lämmin papu-sienisalaatti

Uusimmassa Glorian Ruoka&Viini (6/2011) -lehdessä oli ajankohtaisia reseptejä, joista tässä testauksessa on kotimaisista sienistä, pavuista ja kaalista koostuva lämmin salaatti. Tein ruoan muuten aika lailla ohjeen mukaan, mutta laitoin hieman vähemmän vihreitä papuja ja enemmän soijaa. Mausta tuli näin suolaisempi, joten suolaisuuden astetta voi kontrolloida helposti soijan määrällä. Reseptin mukaan ruokaan ei lisätty lainkaan suolaa tai pippuria, vaan sen sijaan juuri soijakastiketta ja fenkolin- ja korianterinsiemeniä. Maut olivat kohdallaan, joten tätä söi oikein mielellään sesonginmukaisena iltapalana.


Ainekset:
  • 250 g vihreitä papuja
  • 1 iso banaanisalottisipuli
  • 1/2 l suppilovahveroita
  • 1/2 kerää keräkaalia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl murskattuja korianterinsiemeniä
  • 400 g säilöttyjä kidneypapuja
  • 3 rkl soijakastiketta
Valmistusohje:
  1. Huuhtele pavut ja poista kannat. Keitä pavut suolalla maustetussa vedessä kypsiksi eli noin 10 minuutin ajan. Huuhtele pavut heti kylmällä vedellä.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja sienet. Huuhtele ja viipaloi kaali.
  3. Kuumenna öljy ja voi paistinpannussa. Kuullota sipulia, sieniä ja fenkolin- ja korianterinsiemeniä melko kovalla lämmöllä noin viiden minuutin ajan, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Lisää kaali ja paista vielä hetki, kunnes kaali pehmenee.
  4. Valuta ja huuhtele kidneypavut. Lisää ne pannuun ja anna lämmetä hetki.
  5. Mausta soijalla. Siirrä salaatti tarjoilukulhoon ja nostele vihreät pavut päälle. Tarjoa lämpimänä leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...