keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Hapanimelä possu

Kiinalaisten ravintoloiden perusannoksia on hapanimelä possu, jota tuli kokeiltua nyt omana friteerattomana versiona. Alkuperäinen resepti on Ruoka&Nautinnon Aasia-keittokirjasta, mutta tyydyin itse paistamaan lihan paistinpannulla ja korvaamaan purjon paprikalla. Hyvää oli!

Annokset (3 annosta):
  • 400 g porsaanfileetä
  • 1 tl maissitärkkelystä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl sherryetikkaa
  • 6 rkl riisiviiniä
  • 1 tl piparjuurta
  • 1 rkl ketjap manista
  • 1/4 tl cayennepippuria
  • 1 tuore ananas
  • 1 paprika
  • 1 punainen chili
  • 3 rkl maapähkinäöljyä
  • suolaa
  • pippuria
Valmiustusohje:
  1. Keitä/höyrytä riisi ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa tärkkelys, soijakastike, etikka, riisiviini, piparjuuri, ketjap manis ja cayennepippuri. Sekoita liha marinadiin. Anna maustua 15 minuuttia.
  3. Kuori ja kuutioi ananas ja viipaloi paprika. Poista chilistä siemenet ja hienonna.
  4. Paista paprika ja chili keskilämmöllä öljyssä paistinpannulla. 
  5. Ota liha marinadista ja kuivaa esimerkiksi talouspaperin päällä. Paista liha toisella paistinpannulla öljyssä.
  6. Sekoita liha, ananas ja marinadi kasvisten joukkoon ja anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...