maanantai 19. syyskuuta 2011

Paistettua nautaa, kevätsipulia ja chiliä

Kotikokin aistianturit suuntautuivat tällä kertaa Kiinan suuntaan, sillä nyt kokeiluvuorossa oli paistettua naudan ulkofileetä, kevätsipulia ja chiliä riisin ja soijapohjaisen kastikkeen kera. Paistamiseen kannattaa käyttää maapähkinäöljyä, joka kestää kovempaa paistamilämpötilaa ja on maultaan melko neutraali. Ruoan autenttisuudesta en osaa sanoa mitään, mutta maku oli melko kohdillaan.

Ainekset (3 annosta):
  • 450 g naudan ulkofileetä
  • 3 tl maissitärkkelystä
  • 1 munanvalkuainen
  • 3 rkl kasviöljyä
  • 5 kevätsipulia
  • 1 punainen chili
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl tummaa soijakastiketta
  • 1 rkl vaaleaa soijakastiketta
  • 1 rkl sherryä
  • maapähkinäöljyä paistamiseen
  • 1 rkl seesamiöljyä
Valmistusohje:
  1. Keitä/höyrytä riisi ohjeen mukaan.
  2. Suikaloi liha. Sekoita maissitärkkelys, munanvalkuainen ja kasviöljy ja marinoi lihaa seoksessa noin 20 minuutin ajan.
  3. Silppua kevätsipulin valkoinen pääosa ja leikkaa vihreä varsi noin 4 senttimetrin mittaisiksi paloiksi. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Sekoita suola, sherry ja soijakastike.
  4. Kuumenna maapähkinäöljy paistinpannulla tai wokkipannulla. Paista lihasuikaleet pannulla (kuivaa tarvittaessa ennen paistamista).
  5. Kuullota toisella pannulla kevätsipuli ja chili maapähkinäöljyssä. Lisää joukkoon soijakastikeseos ja liha ja hauduta koko ajan sekoittaen parin minuutin ajan. Pirskota päälle seesamiöljyä ja tarjoa riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...