Ainekset (2 annosta):
- 200 g herkkusieniä
- 1,5 rkl oliiviöljyä
- 25 g voita
- 2 valkosipulinkynttä
- pieni nippu tuoretta persiljaa
- suolaa
- pippuria
- Halkaise herkkusienet kahteen osaan pystysuunnassa. Kuumenna oliiviöljy isossa paistinpannussa todella kuumaksi. Lisää sitten herkkusienet yhdeksi kerrokseksi pannulle ja jätä pannulle muutamaksi minuutiksi.
- Kääntele varovasti herkkusieniä ja paista niitä vielä muutaman minuutin ajan eli kunnes sienet ovat ruskistuneet kauniisti.
- Lisää seuraavaksi voi ja anna paistua niin kauan, että voi muuttuu ruskeaksi ja alkaa tuoksua mukavasti pähkinöiltä.
- Ripottele pannulle kuorittu ja hienoksi silputtu valkosipuli ja karkeasti pilkottu persiljanlehdet ilman varsia.
- Mausta sienet suolalla ja pippurilla heti, kun valkosipuli ja persilja tuoksuvat. Tarjoile heti alkuruokana, välipalana tai lisäkkeenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti