sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Sitruunaruoholla maustettu rahkapannacotta

Jupen keittiössä on tehty pannacottaa pariin otteeseen jo aiemminkin, mutta edellisistä kerroista on jo sen verran pitkä aika että ruoan pariin oli soveliasta palata pääsiäisloman kunniaksi. Varsinkin kun Helsingin Sanomien ruokasivujen "pääsiäisextrassa" oli sitruunaruoholla maustetun rahkapannacotan resepti, joka herätti kotikokin mielenkiinnon. Tällä reseptillä saa kolme todella reilun kokoista annosta (niin reilun että aterian päätteeksi maha oli lähellä poksahtaa) tai neljä hieman pienempää.

Pidän pannacotista paristakin syystä. Ensinnäkin sen voi, tai paremminkin pitää, valmistaa hyvissä ajoin ennen ateriaa. Tällöin illalla voi keskittyä alku- ja pääruoan tekemiseen eikä jälkiruoasta tarvitse enää välittää kaikessa tohinassa. Toisekseen pannacotta maistuu aina makean ystävälle kuten minulle pieninä tai vähän suurempina annoksina. Esimerkiksi tämän setin jälkeen ei tee ihan heti mieli syödä makeaa ruokaa, joka on tässä tapauksessa positiivinen asia. Suosittelen siis testaamaan jos pidät makeista (jälki)ruoista. Sitruunaruoho tuo ruokaan myös kivan aasialaisen twistin, vaikka toisaalta esimerkiksi kirpeät makeat vadelmat tasapainottavat sokeri-kermaseoksen makeutta.


Ainekset:
  • 3 sitruunaruohoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 1/2 dl täysmaitoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 liivatetta tai 1 tl liivatejauhoa
  • 150 g rahkaa
Valmistusohje:
  1. Hakkaa veitsen hamarapuolella sitruunaruohoja (näin maku irtoaa paremmin) ja leikkaa paloiksi.
  2. Kiehauta kerma, maito, sitruunaruoho ja sokeri. Ota pois liedeltä. Laita kansi/kelmu päälle ja jätä hautumaan 30 minuutiksi.
  3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Siivilöi sitruunaruoho-kermaseos ja kiehauta se. Lisää puristetut liivatteet. Sekoita hieman jäähtyneen seoksen joukkoon rahka. Kaada laseihin hyytymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...