lauantai 14. huhtikuuta 2012

Kikherne-chorizokeitto

Ahkerimmat bloginlukijat ovat varmaan jo huomanneet, että chorizo on eräs suosikkiraaka-aineistani. Tässä keitossa yhdistyvät chorizon vahva maku tuoreisiin vihanneksiin. Lopputuloksena on voimakas ja täyteläinen maku, mutta ruoka ei ole kuitenkaan liian raskasta vaan sopii erinomaisesti vaikkapa lounaaksi. Tätä kannattaa tehdä kerralla hieman isompi setti, sillä maku säilyy hyvänä myös seuraavina päivinä ja loput voi vielä vaikka tarvittaessa pakastaa.



Ainekset:
  • reilusti oliiviöljyä
  • 180 g chorizomakkaraa
  • 1 iso sipuli
  • 1/2 solovalkosipuli
  • 100 g lehtiselleriä
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 450 g tuoreita tomaatteja
  • 250 g (keitettyjä) kikherneitä
  • 1 1/3 litraa lihalientä
  • suolaa
  • mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Pilko chorizo pienemmäksi. Kuori ja silppua sipulit. Hienonna myös lehtiselleri ja pinaatit. Poista tomaateista siemenet ja viipaloi isohkoiksi lohkoiksi.
  2. Lämmitä oliiviöljy suuressa kattilassa ja paista chorizoa muutaman minuutin ajan eli kunnes makkarat ovat ruskistuneet nätisti.
  3. Lisää sitten kattilaan sipuli, valkosipuli ja lehtiselleri ja paista alhaisella lämmöllä noin 15 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
  4. Lisää kattilaan tomaatit, kikherneet ja lihaliemi, kiehauta, vähennä lämpöä ja anna hautua noin 45 minuuttia.
  5. Lisää lopuksi vielä pinaatit ja kiehauta uudelleen.
  6. Soseuta keitosta noin 1/3 yleiskoneessa ja kaada seos takaisin kattilaan muun keiton sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Viimeistele annos halutessasi vielä hyvällä oliiviöljyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...