Ainekset:
- öljyä ja voita paistamiseen
- 1 kg karitsaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 6 isoa salottisipulia
- 3 solovalkosipulia
- 2 dl punaviiniä
- vettä
- 1 sitruunan puristettu mehu
- 3 laakerinlehteä
- 1 kanelitanko
- 3 rkl hunajaa
- kuivattua rosmariinia
- kuivattua minttua
- mustapippuria
- suolaa
- 130 g mustia oliiveja
- 200 g fetajuustoa
- pieni purkillinen mustia oliiveja
- 1 dl fetajuustokuutioita
Lisäksi:
- riisiä, couscousia tai perunaa
- Paloittele karitsa ja ruskista lihat kuumassa pannussa voi-öljyseoksessa.
- Ripottele sekaan jauhot ja sekoita. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Halkaise suuret sipulit, mutta pienemmät saavat olla kokonaisina. Laita sipulit pataan ja pyöräytä muutaman kerran.
- Kaada pataan punaviini ja vettä siten että neste peittää ainekset juuri ja juuri. Laita pataan mausteet, peitä kannella ja kypsennä 150 asteessa uunissa noin kaksi tuntia.
- Ota pata uunista, tarkista lihan kypsyys ja lisää oliivit, feta sekä minttu.
- Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää. Laita pata ilman kantta uuniin vielä noin 10 minuutiksi. Ota pois kanelitanko ja laakerinlehdet ja tarjoa lammasherkku perunan tai riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti