perjantai 6. huhtikuuta 2012

Espanjalainen munakas

Pitkäperjantai käynnistyi asiaankuuluvasti synkkänä ja pilvisenä, joten kirkastimme aamua runsaalla aamiaisella. Mielessäni oli pari ideaa, joista eggs benedict sai lopulta väistyä espanjalaistyylisen munakkaan tieltä. Resepti on alun perin peräisin Jamie Oliverin tv-sarjasta, jossa hän teki tapaksia rentoa illanviettoa varten. Yksi näistä ruoista oli juuri tämä munakas, jonka alkuperäinen ohje löytyy myös miehen nettisivuilta.

Korvasin itse fenkolinsiemenet rosmariinilla ja pöperöön tuli suhteessa enemmän perunaa kuin kananmunia. Ruoka oli varsin hyvää ja maistui koko perheelle. Olen todella laiska tekemään/syömään aamiaista, mutta silloin kun näin teen, niin kaipaan sen yhteyteen myös reilusti rasvaa ja voimakkaita makuja. Jos tekisin tätä samaa ruokaa nyt uudestaan, niin laittaisin sekaan esimerkiksi palvikinkkua tai savupekonia tai kasvisvaihtoehtona vaikkapa aurinkokuivattuja tomaatteja.

Annos on todella täyttävä, joten tällä reseptillä munakasta riittää 2-4 henkilölle nälästä, koosta ja muista tarjoiluista riippuen.


Ainekset:
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 3 perunaa
  • 1 punasipuli
  • 1/2 solovalkosipuli
  • 5 kananmunaa
  • tuoretta rosmariinia
  • tuoretta rucolaa
  • suolaa
  • pippuria
Valmistusohje:
  1. Esilämmitä uuni 250-asteiseksi ja laita grillivastus päälle.
  2. Kuori ja pilko perunat noin 1x1 cm kokoisiksi palasiksi. Paista perunat oliiviöljyssä kuumalla paistinpannulla.
  3. Kuori ja hienonna sipuli melko pieniksi palasiksi. Lisää sipuli pannulle siinä vaiheessa, kun perunat ovat saaneet mukavasti väriä.
  4. Vähennä lämpöä ja lisää kevyesti murskatut valkosipulinkynnet sekaan. Lisää tuoretta rosmariinia ja mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Riko kananmunat suoraan pannulle ja sekoita varovasti. Lisää hieman lämpöä.
  6. Ota paistinpannu pois levyltä, kun kananmunat alkavat kiinteytyä reunoilta. Ripottele pinnalle vielä tuoretta rosmariinia. Siirrä uuniin grillivastuksen alle noin 3-5 minuutiksi eli kunnes pinta on saanut sopivasti väriä kuivumatta kuitenkaan liikaa.
  7. Viimeistele tuoreella rucolalla ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...