lauantai 28. huhtikuuta 2012

Olutarvio: Mallaskosken Kuohu Kristallivehnä

Olut on väriltään kullankeltainen ja käytännössä täysin kirkas. Vaahtoa ei synny juurikaan lasiin kaadettaessa ja sekin vähä häipyy yhtä nopeasti kuin on syntynytkin. Tuoksu on puolestaan hieman lupaavampi. Siinä on kypsää banaania, sitrushedelmiä, kukkia, yrttejä ja vehnäistä mallasta. Taustalla taitaa myös kurkkia hyvin maltillinen hunajainen aromi. Nenä aistii myös saippuaimaista/parfyymistä aromia. Antoisan happamassa tuoksussa ei ole mitään erikoista tai ikimuistoista, mutta se ajaa asiansa. Sivuhuomiona tuoksusta olisi odottanut löytyvän enemmän hiivaista ulottovuutta, vaikka kyseessä onkin suodatettu vehnis.

Maku on puolestaan aluksi huomattavan vaisu. Se tuntuu kovin ohuelta ja vetiseltä eikä muutu juurikaan sen kummemmaksi myöhemminkään. Hapan maku on hieman vehnäinen, pippurinen ja yrttinen varsinkin lopussa. Makua ei voi oikein kuvailla raikkaaksi, joka on selkeä miinus tämän tyylin oluissa. Toisaalta humalointi maistuu ja on aika onnistunut. Myös hedelmäisyyttä banaani etunenässä löytyy kohtalaisesti.

Oluen keskitäyteläinen suutuntuma on sopivan eli matalan hiilihapokas sekä helposti juotava. Samaa voi sanoa koko oluesta. Se on hyvässä ja pahassa helposti kulautettava olut, joka voittaa helposti markettien peruslagerit, mutta toisaalta jää vertailussa vehnäoluille. Kyllä tätä silti voisi toistekin ostaa.

Mallaskosken Kuohu Kristallivehnä:
Panimo: Mallaskosken Panimo, Suomi
Tyyli: Kristallweizen, 4,7 %
Hinta: noin 2,80-3,20 euroa / 0,50 litraa / maitokaupat

Pisteet:
Tuoksu 5/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 5/10 + Suutuntuma 2/5 + Yleisvaikutelma 12/20 = Yhteensä 27/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...