sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Viiniarvio: Château Taillefer Pomerol 2005

Tämän viinin nauttimisesta on jo pidempi aika, mutta koska viini oli todella herkullista, niin parempi palata aiheen pariin ennemmin myöhään kuin ei milloinkaan. Viiniä käytettiin karitsapadan ainesosana ja samalla se sai ilmaa parin tunnin verran ennen testausta ja ruokailua.

Bordeaux'n kyljessä sijaitseva Pomerolin viinialue on maineeltaan melko legendaarinen, josta kiitos kuuluu lähinnä viinimaailman yhdelle kunkuista eli Pétrukselle. Pomerolin alue on todella pieni eli ainoastaan 800 hehtaaria. Nyt testattavana oli ulkomailta tuotu Château Tailleferin Pomerol vuosikertaa 2005. Alkon perusvalikoimassa on tällä hetkellä käsittääkseni neljä Pomerolin viiniä, joiden hinnat liikkuvat noin 30 ja 55 euron välillä eli mistään budjettiviineistä ei näissä ole kysymys. Tämä oli kyllä sen verran herkullista, että Pomerolin pariin täytyy palata myös tulevaisuudessa.

Viini on väriltään todella tummanpunainen ja aavistuksen sinertävä sekä käytännössä läpikuultamaton.

Tuoksu on todella tyylikäs, intensiivinen ja monimuotoinen. Ensimmäisenä aistimuksena on mustaherukka ja ylipäänsä tummat marjat, mutta tuoksussa on myös mukavasti hedelmäisyyttä ja kevyesti savuisuutta ja tammea aavistuksen vaniljaisuuden kera. Lasia voisi nuuhkia vaikka loppuillan ajan, mutta lopulta viiniä raaskii jo kaataa kulauksen suuhun asti.

Maku on niin ikään todella intensiivinen mutta pehmeä. Kypsät marjat sulavat suussa ja silkkisen pehmeät tanniinit kutkuttelevat kiehtovasti ikeniä ja lopussa maku muuttuu makean vaniljaiseksi ja jopa suklaiseksi.

Lisätietoa viinitilasta löytyy Winedoctorin ja itse viinitilan kotisivuilta.


Château Taillefer Pomerol 2005:
Maa/alue: Ranska, AOC Pomerol
Valmistaja: Château Taillefer
Rypäleet: Merlot (75 %), Cabernet Franc (25 %)
Hinta: noin 25-35 euroa / 0,75 litraa / ulkomaat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...