Katso myös aiempi risottoresepti eli punasalaattirisotto.
Ainekset (noin 2 annosta):
- 2 dl arborioriisiä
- 2 salottisipulia
- oliiviöljyä+voita
- 2 dl punaviiniä
- noin 5-6 dl kasvislientä
- 1/2 dl parmesaania
- 30 g voita
- 1/2 dl mascarponea
- tuoretta lehtipersiljaa
- suolaa
- valkopippuria
Valmistusohje:
- Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota sipuleita voi-öljyseoksessa hetki ja lisää sitten kattilaan riisi. Kuullota myös riisiä hetki.
- Lisää viini ja anna kiehua kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää sitten lihaliemi vähän kerrallaan ja keitä riisiä kunnes se on melkein kypsää eli noin 18 minuuttia. Riisin tulee olla kosteaa ja irtonaista mutta kuitenkin kiinteää.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita vielä risoton sekaan parmesaani ja voi.
- Hienonna lehtipersilja ja sekoita mascarponen kanssa.
- Tarjoa heti lehtipersiljalla koristeltuna ja mascarponen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti