tiistai 17. tammikuuta 2012

Punaviinirisotto ja mascarpone

Olen sanonut tämän joskus aiemminkin, mutta risottoa pitäisi tehdä useammin. Sen tekeminen kestää noin 20 minuuttia ja kokilla on huikeasti valinnanvaraa eri reseptien kehittelyssä. Punaviinirisotto on yksinkertaisimmasta mutta maistuvimmasta päästä. Tämä sopii loistavasti kevyeksi lounaaksi/iltapalaksi tai italalaisen menun primi piattiksi.

Katso myös aiempi risottoresepti eli punasalaattirisotto.

Ainekset (noin 2 annosta):
  • 2 dl arborioriisiä
  • 2 salottisipulia
  • oliiviöljyä+voita
  • 2 dl punaviiniä
  • noin 5-6 dl kasvislientä
  • 1/2 dl parmesaania
  • 30 g voita
  • 1/2 dl mascarponea
  • tuoretta lehtipersiljaa
  • suolaa
  • valkopippuria
Valmistusohje:
  1. Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota sipuleita voi-öljyseoksessa hetki ja lisää sitten kattilaan riisi. Kuullota myös riisiä hetki.
  2. Lisää viini ja anna kiehua kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää sitten lihaliemi vähän kerrallaan ja keitä riisiä kunnes se on melkein kypsää eli noin 18 minuuttia. Riisin tulee olla kosteaa ja irtonaista mutta kuitenkin kiinteää.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita vielä risoton sekaan parmesaani ja voi.
  4. Hienonna lehtipersilja ja sekoita mascarponen kanssa.
  5. Tarjoa heti lehtipersiljalla koristeltuna ja mascarponen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...