tiistai 28. kesäkuuta 2011

Meren ja puutarhan salaatti

Kesän salaattikokeilut jatkuvat hieman muokatulla versiolla HS:n sivuilta löytyvästä reseptistä. Kyseinen salaatti on tehty melko perinteinen merenelävät ja puutarhan vihannekset yhdistävä kokonaisuus, jossa kiinnostavinta oli ainakin itselle salaatinkastike. Maku ei ollut ehkä aivan niin hyvä kuin olisin kuvitellut, mutta kyllä tätä silti mielellään söi. Seuraavan kerran tosin pitää yrittää saada jotain piristävämpää lisämakua kastikkeeseen.


Ainekset (4 annosta):
  • 1 ruukku salaattia
  • 1 kurkku
  • 3 tomaattia
  • 1 keltainen paprika
  • 180 g isoja pakastekatkarapuja
  • 200 g tonnikalanpaloja vedessä
  • 2 rkl kapriksia
Kastike:
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 punasipuli
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 3/4 dl oliiviöljyä

Valmistusohje:
  1. Huuhtele ja linko salaatti. Revi salaatti tarjoiluastian pohjalle.
  2. Huuhtele muut vihannekset. Kuutioi kurkku, tomaatit ja paprika. Lisää ainekset salaattipedille.
  3. Lisää salaattiin sulatetut ja valutetut katkaravut sekä valutettu tonnikala. Ripottele päälle kaprikset.
  4. Valmista kastike. Hienonna sipulit ja sekoita voimakkaasti kaikki ainekset keskenään. Kaada kastike salaattiin juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...