sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Hedelmäinen broilerisalaatti

Tämän hedelmäisen broilerisalaatin ohje on peräisin hieman muuteltuna Viini-lehdestä 4/2011. Mielestäni salaatissa yhdistyvät loistavasti ainesten hedelmäisyys ja kastikkeen tulisuus. Tällä kertaa ruoka tuli nautittua flunssaisena ilman viiniä, mutta tähän käynee parhaiten joku puolimakea ja melko hapokas rosée tai valkoviini. Kannattaa kokeilla!

Ainekset (4 annosta):
Salaatti:
  • 500 g broilerin rintafileetä
  • öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 dl kivettömiä viinirypäleitä
  • 100 g mansikoita
  • 150 g hunajamelonia
  • 125 g kirsikkatomaatteja
  • 1 ruukku rucolaa
  • 1 dl erilaisia siemeniä

Kastike:
  • 1 tl currya
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl punaista chilirouhetta
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 125 g hedelmäsosetta
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
Valmistusohje:
  1. Paista broilerin rintafilee paistinpannulla ja mausta suolalla sekä pippurilla. Laita kana jäähtymään erilliselle lautaselle talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.
  2. Paahda siemenet kuivalla ja kuumalla pannulla.
  3. Valuta ja paloittele aurinkokuivatut tomaatit. Huhtele ja halkaise viinirypäleet, mansikat ja kirsikkatomaatit sekä kuori ja paloittele hunajamelonit. Huuhtele rucola ja sekoita kaikki ainekset keskenään salaattikulhossa.
  4. Murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään voimakkaasti sekoittaen. Kääntele kastike salaatin joukkoon.
  5. Annostele salaatti lautaselle ja ripottele annosten päälle paahdetut siemenet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...