sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Kermainen maa-artisokkakeitto

Sunnuntai-illan kunniaksi ja maanantain toimistolounasta miettiessä tuli mieleen kokeilla kermaisen maa-artisokkakeiton tekemistä. Simppeli resepti on matkaoppaistaan tunnetun Mondon uuden lehden Ruoka & Matka 1/2011 satoa. Olen tykännyt kyseisen firman matkaoppaista ja myös tämä uusi aluevaltaus tuntuu onnistuneelta.

Aktiivinen valmistusaika noin 10 minuuttia.
Passiivinen valmistusaika noin 20 minuuttia.
Hinta yhteensä noin 6,40 euroa (yksi annos noin 1,60 euroa).


Ainekset (4 annosta):
  • 500 g maa-artisokkaa
  • 5 dl luomumaitoa
  • 5 dl kermaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • sitruunamehua

Valmistusohje:
  1. Laita kuoritut artisokat, kerma ja maito kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna nesteen kiehua miedolla lämmöllä, kunnes artisokat ovat kypsiä.
  2. Soseuta ainekset tehosekoittimella. Lisää maitoa tarpeen mukaan ja tarkista maku. Halutessasi voit puristaa keiton joukkoon sitruunaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...