Illan pääruokana oli taas vaihteeksi kunnon naudan ulkofileepihvi. Hetken pähkäiltyäni päätin keittää pihvin kaveriksi Nauvon varhaisperunoita ja tehdä kermaisen suppilovahverokastikkeen. Perunat olivat oikein hyviä tähän aikaan kesästä ja kastike onnistui myös hyvin. Tosin kastiketta voisi kuvailla hyvin sienimaiseksi, joka on näkökulmasta hyvä tai huono asia. Kuivatut suppilovahverot ovat todella voimakkaanmakuisia huuhtelusta huolimatta ja sienien maku dominoi kastiketta. Tosin niin kai sienikastikkeessa kuuluu ollakin. Pihvit eivät olleet aivan yhtä mureita kuin viimeksi (ks. edellinen postaus), johon syyksi epäilen a) liian lämmintä pannua b) lihan laatua. Hyvää se kuitenkin oli. Ruokajuomana oli edellisiltana avattua kreikkalaista punaviiniä (ks. edellinen postaus), joka kävi yllättävän hyvin voimakkaasti maustetun pihvin kanssa.
Ainekset (2 annosta):
Naudan ulkofileepihvit:
- 2 naudan ulkofileepihviä, à 175 g
- suolaa
- mustapippuria
- voita
- öljyä
Varhaisperunat ja suppilovahverokastike:
- 150 g varhaisperunoita
- 2,5 dl kuivattuja suppilovahveroita
- 2,5 dl kermaa
- 1 kevätsipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- voita
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje:
- Ota pihvit huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen paistamista.
- Liuota kuivattuja suppilovahveroita viileässä vedessä. Vaihda vesi pariin kertaan.
- Hankaa perunoita kevyesti ja keitä noin 10-15 minuuttia eli kunnes ne ovat sopivan kypsiä.
- Pilko sipuli varsineen ja hienonna valkosipulinkynnet. Pilko myös suppilovahveroita hieman pienempiin osiin. Lisää kuumalle paistinpannulle suppilovahverot ja paista/haihduta liika neste pois. Lisää pannulle voita sekä sipulit ja ruskista. Lisää kerma ja keitä kokoon pienellä lämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista pihvejä noin 2-3 minuuttia per puoli.
- Kokoa annos lautaselle ja koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti