Annos patongin ja valkoviinin kera. |
Ainekset (4 annosta):
- 4 ahvenfileetä
- 1/2 kukkakaali
- 1 parsakaali
- 10 retiisiä
- 1 dl tuoreita ja perattuja herneitä
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 rkl voita
Maustetut ahvenfileet |
Keiton tuoreita aineksia |
Liemi:
- 1 l vettä
- 1,5 rkl kasvisfondia
- 1 tl suolaa
- 1 1/2 dl kuivaa sherryä
- 1 salottisipuli
- 2 porkkanaa
- 100 g juuriselleriä
- 100 g palsternakkaa
Näistä aineksista syntyy herkullinen liemi |
Kirveliöljy:
- 1 ruukku kirveliä
- 1 dl kylmäpuristettua avokadoöljyä
- 1/2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
Valmistusohje:
- Valmista ensin kirveliöljy ajamalla ainekset sileäksi sauvasekoittimella.
- Valmis sitten liemi. Kiehauta vesi kattilassa, lisää kasvisfondi, suola ja sherry. Kuori sipuli, palsternakka, porkkanat ja selleri. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi ja porkkanat kapeiksi tikuiksi. Paloittele selleri ja palsternakka pieniksi kuutioiksi. Lisää kasvikset liemeen ja anna hautua keskilämmöllä 15 minuuttia. Siivilöi liemi ja jätä odottamaan.
- Poista kukka- ja parsakaaleista kova kanta ja leikkaa kaalit pienemmiksi kukinnoiksi. Poista retiiseistä hännät ja kannat sekä leikkaa viipaleiksi. Höyrytä kaalit, retiisit ja herneet noin 10 minuuttia niin, että niiden rakenne jää vielä hieman napakaksi.
- Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla. Paista ne paistinpannussa voissa kullanruskeiksi, noin minuutin verran molemmin puolin.
- Annostele höyrytetyt kasvikset ja ahvenfileet keittolautasille. Kaada kuuma liemi päälle. Viimeistele annokset kirveliöljyllä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti