lauantai 18. kesäkuuta 2011

Naudan ulkofileepihvi retiisi-porkkanasalaatin ja paistettujen herkkusienten kera

Hyvää pihviä syö aina mielellään, mutta aina pihvin kanssa ei tarvitse nauttia esimerkiksi perunoita, vaan lisukkeet voi tehdä vaikkapa kasviksista tai juureksista. Nyt pihvin lisukkeina oli uutena testauksena raikasta retiisi-porkkanasalaattia sekä vanhana tuttuna paistettuja herkkusieniä. Ruokajuomana oli tuliaisia Ranskasta eli Château le Chatelet Saint-Émilionista. Viini ja pihvi kävivät täydellisesti yhteen ja kasvikset toivat mukavaa vastapainoa positiivisessa mielessä kunnon raskaalle pihville. Näillä ohjeilla kaksi henkilöä saa mahansa täyteen.
Valmiit annokset
Ruokaviini
Medium


Aktiivinen valmistusaika 20 minuttia.
Hinta yhteensä noin 20 euroa (yksi annos noin 10 euroa).

Ainekset:

Naudan ulkofileepihvi:

  • 2 pihviä à 250 g
  • voita
  • öljyä
  • suolaa
  • pippuria
Retiisi-porkkanasalaatti:
  • 15 retiisiä
  • 3 porkkanaa
  • 1/2 ruukku tuoretta persiljaa
  • 1/2 dl appelsiinimehua
  • 1/4 dl oliiviöljyä
  • 1/3 dl punaviinietikkaa
  • 1 1/2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
Valmis salaatti kulhossa

Paistetut herkkusienet:
  • 300 g herkkusieniä
  • 1/2 ruukku tuoretta persiljaa
  • 1 valkosipuli
  • öljyä
  • voita
  • pippuria
  • suolaa
Paistetut herkkusienet

Valmistusohje:
  1. Valmista ensin retiisi-porkkanasalaatti. Keitä retiisejä ja porkkanoita noin viisi minuuttia kiehuvassa vedessä ja valuta heti kylmän veden alla. Kuori porkkanat ja leikkaa retiiseistä päät irti. Pilko ja laita salaattikulhoon. Valmista kastike sekoittamalla voimakkaasti keskenään appelsiinimehu, oliiviöljy, punaviinietikka ja mausteet. Kaada kastike salaatin päälle, lisää päälle persilja ja anna maustua jääkaapissa.
  2. Ota pihvi jääkapista noin tunti ennen sen paistamista. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla molemmin puolin.
  3. Pilko herkkusienet ja hiennona valkosipuli ja persilja. Paista herkkusienet reilussa voi-öljysekoituksessa ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pannulle lopuksi juuri ennen tarjoilua persilja ja valkosipuli, pyöräytä pari kertaa ja ota pannu pois liedeltä.
  4. Paista pihvejä molemmin puolin noin kahden minuutin verran voissa ja öljyssä.
  5. Asettele ruoka lautaselle ja tarjoile punaviinin ja tuoreen patongin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...