Valmiit annokset |
Ruokaviini |
Medium |
Aktiivinen valmistusaika 20 minuttia.
Hinta yhteensä noin 20 euroa (yksi annos noin 10 euroa).
Ainekset:
Naudan ulkofileepihvi:
- 2 pihviä à 250 g
- voita
- öljyä
- suolaa
- pippuria
Retiisi-porkkanasalaatti:
- 15 retiisiä
- 3 porkkanaa
- 1/2 ruukku tuoretta persiljaa
- 1/2 dl appelsiinimehua
- 1/4 dl oliiviöljyä
- 1/3 dl punaviinietikkaa
- 1 1/2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
Valmis salaatti kulhossa |
Paistetut herkkusienet:
- 300 g herkkusieniä
- 1/2 ruukku tuoretta persiljaa
- 1 valkosipuli
- öljyä
- voita
- pippuria
- suolaa
Paistetut herkkusienet |
Valmistusohje:
- Valmista ensin retiisi-porkkanasalaatti. Keitä retiisejä ja porkkanoita noin viisi minuuttia kiehuvassa vedessä ja valuta heti kylmän veden alla. Kuori porkkanat ja leikkaa retiiseistä päät irti. Pilko ja laita salaattikulhoon. Valmista kastike sekoittamalla voimakkaasti keskenään appelsiinimehu, oliiviöljy, punaviinietikka ja mausteet. Kaada kastike salaatin päälle, lisää päälle persilja ja anna maustua jääkaapissa.
- Ota pihvi jääkapista noin tunti ennen sen paistamista. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla molemmin puolin.
- Pilko herkkusienet ja hiennona valkosipuli ja persilja. Paista herkkusienet reilussa voi-öljysekoituksessa ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pannulle lopuksi juuri ennen tarjoilua persilja ja valkosipuli, pyöräytä pari kertaa ja ota pannu pois liedeltä.
- Paista pihvejä molemmin puolin noin kahden minuutin verran voissa ja öljyssä.
- Asettele ruoka lautaselle ja tarjoile punaviinin ja tuoreen patongin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti