Viime yönä tuli testattua ensimmäistä kertaa uunispelttipuuron tekoa pidemmän kaavan mukaan. Otin alkuperäisen reseptin Mondon Ruoka&Matka-lehdestä (1/2011) eli homman nimi oli lyhykäisyydessään se, että puuroa kypsytettiin pienellä lämmöllä yön läpi noin 10 tunnin ajan. Aamulla herätessä puuro oli kuitenkin edelleen vetistä eli jostain syystä suurustuminen ei ollut onnistunut. Lisäsin sitten alkuperäiseen reseptiin verrattuna vielä 3/4 dl spelttisuurimoita ja annoin puuron hautua kovemmassa lämmössä eli 150 asteessa parin tunnin ajan. Näin puurosta tuli lopulta ihan oikeannäköistä ja erittäin maukasta. Söin itse puuroa sekä mansikkakiisselin että sokerin kera, mutta esimerkiksi tuoreet marjat toimivat myös varmasti hyvin. Täytyy jatkaa testailua oikean reseptin löytämiseksi, sillä välillä arkiaamua piristää hieman spesiaalimpi puuro.
Alkuperäinen resepti:
Ainekset (8 annosta):
- 2 dl rikottuja luomuspelttisuurimoita
- 1/2 dl kokonaisia ohrasuurimoita
- 1 l luomumaitoa
- 1/2 l vettä
- 3 tl suolaa
- voita
Valmistusohje:
- Sekoita kaikki aineet hyvin voidellussa uunivuoassa, lisää myös puuron joukkoon reilu nokare voita. Kypsennä puuroa 90-asteisessa uunissa yön yli tai vähintään 7-8 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti