perjantai 10. kesäkuuta 2011

Broileri-fetasalaatti ja Leyda Costero Pinot Noir

Helteisenä kesäiltana maistuu perinteisen grilliruoan lisäksi myös salaatit ja keitot. Kesäkuun helle-ennätysten paukkuessa ja asunnon lämmetessä keittiössä ei muutenkaan halua viettää tuntitolkulla aikaa, joten broilerisalaatti punaviinin kera ajaa mainiosti asiansa. Nyt vuorossa oli jälleen kerran melko perinteinen, lähinnä välimerellisistä aineksista tehty salaatti. Salaattia kannattaa tehdä kerralla isompi satsi, sillä illalliselta jäävän osan voi pakata lounasboksiin ja syödä seuraavana päivänä töissä.
Salaatti kulhossa

Ja loput lounasrasiassa

Salaatin kanssa juotiin Viking Linen viinipuodista ostettua chileläistä Leyda Costero Pinot Noiria (vuosikerta 2010), jolla oli hintaa kohtuullisesti 8,90 euroa. Inspiraatio ostoon tuli aiemmin maistetusta ja hienoksi todetusta Leyda Las Brisas Pinot Noirista, jonka Viinilehti valitsi myös vuoden punaviiniksi. Costeron viiniä ei saa Alkosta, joka maistelusession jälkeen ei osoittautunut kovin suureksi pettymykseksi. Tämä kun ei ollut lähellekään samaa tasoa. Puolison kommentti oli vapaasti tulkittuna "huh, onpa pahaa", mutta aivan noin kriittiseksi en sentään ryhtyisi. Viini tuoksui erittäin voimakkaasti sikarilaatikolle ja savulle sekä tummille marjoille. Myös yrttejä löytyi niin tuoksusta kuin mausta. Maussa oli reiluhkosti happoja ja niukahkosti tanniineja hennon vaniljan kera. Salaatin kanssa se ei käynyt yhteen lainkaan, mutta ehkä jonkun muun ruoan kanssa siitä olisi saanut enemmän irti.
Lämmintä riitti

Etiketti

Ainekset:

  • 500 g broilerin rintafileetä
  • 150 g fusilli-pastaa
  • 1/2 purkki aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 purkki kalamata-oliiveja
  • 200 g feta-juustoa
  • 6 tomaattia
  • 1 kurkku
  • 1 frisée-salaatti
  • 1 salaattisekoituspussi
  • maapähkinäöljyä
  • suolaa
  • pippuria
Valmistusohje:
  1. Kiehauta vettä reilusti, suola ja keitä pasta. Valuta kylmän veden alla.
  2. Paloittele broileri ja paista maapähkinäöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita broilerinpalat lautaselle jäähtymään talouspaperin päälle.
  3. Leikkaa friséesalaatti kolmeen osaan. Laita kaikki salaatti tarjoilukulhon pohjalle.
  4. Pilko tomaatit, kurkku, fetajuusto ja aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi palasiksi. Lisää astiaan ja kaada sekaan öljyä aurinkokuivatuista tomaateista. Lisää kulhoon vielä pasta ja broileri sekä sekoita.
  5. Tarjoile tuoreen patongin ja esimerkiksi viinin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...